Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

D35 u Mohelnice má platné územní rozhodnutí. ŘSD bude řešit pozemky a stavební povolení

Pravomocné územní rozhodnutí má k dispozici ŘSD pro výstavbu dálnice D35 od Mohelnice směrem do východních Čech. Více než osmnáctikilometrový úsek má ulevit obcím v okolí frekventované silnice I/35, která už kapacitně nevyhovuje. Státní organizace nyní bude žádat o stavební povolení a řešit majetkoprávní přípravu.

Dálniční úsek z Mohelnice ke Starému Městu nedaleko Moravské Třebové získal územní rozhodnutí loni v polovině prosince, poté ale běžela lhůta pro případná odvolání. Další řešení klíčového dokumentu pro výstavbu se ale nakonec nekonalo. „Po zpětvzetí odvolání nabylo územní rozhodnutí právní moci. Jedná se o důležitý krok v přípravě, který umožní řešit získání stavebního povolení a majetkoprávní přípravu,“ informoval na sociálních sítích generální ředitel ŘSD Radek Mátl s tím, že dokumentace pro stavební povolení byla zpracována v předstihu, aby příprava mohla plynule pokračovat.

Poradenství za sto milionů. Stát pokračuje v přípravě enormního projektu D35 za Mohelnicí

Nebývale rozsáhlou záležitostí je záměr výstavby dálnice D35 od Mohelnice pro Opatovec, Česká republika bude stavbu financovat formou PPP. Partnerství veřejného a soukromého sektoru přinese vybudování takřka 35 kilometrů nové silnice, náklady...

Nová trasa dálnice odvede silný provoz z kopce přezdívaného Mohelničák a stane se součástí severní alternativy páteřní dálnice D1. Společně s navazující částí Staré Město – Opatovec, plánuje Ministerstvo dopravy financovat výstavbu formou PPP. V tomto modelu by stavby v celkové hodnotě přibližně 30 miliard korun zaplatil soukromý investor a stát by následně sumu postupně splácel.

Na vybudování dalšího úseku dálnice na okraji Olomouckého kraje bude Ředitelství silnic a dálnic žádat o stavební povolení v letošním roce. Součástí stavby je takřka třicet mostních objektů a také tři mimoúrovňové křižovatky. Na jednu z nich se v budoucnu napojí také obchvat obce Libivá pokračující směrem k Zábřehu. V roce 2024 by se mělo rozběhnout výběrové řízení na zhotovitele zakázka v odhadované hodnotě 14,5 miliardy korun. S dokončením důležité dopravní novostavby aktuálně ŘSD počítá v roce 2029.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, D35, investice, stavba, Mohelnice, Staré Město, ŘSD, územní rozhodnutí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D35 u Mohelnice má platné územní rozhodnutí. ŘSD bude řešit pozemky a stavební povolení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.