Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Tři zúžení za sebou. Rušný průtah v Olomouci přiškrtí krátkodobé uzavírky

, aktualizováno 13. dubna 2023, 6:46

Nejfrekventovanější silnici v Olomouci čeká krátkodobé omezení hned na třech místech za sebou. Kromě opravy nájezdových ramp a dvou krátkých úseků nedaleko vlakového nádraží proběhne tento týden také asfaltování Velkomoravské ulice v křižovatce u Šantovky. Zúžení může komplikovat dopravu na silnici I/35 i u autobusového nádraží, kde probíhají stavební práce na objektu soukromé firmy.

Od středy 12. dubna začala v Olomouci druhá etapa oprav nájezdových a sjezdových ramp silnice I/35 v Jeremenkově a Tovární ulici blízko hlavního vlakového nádraží. Stavbaři zrekonstruují do 23. dubna také dva krátké úseky přímo na průtahu, kde se bude projíždět zúžením.

Průtah u olomouckého nádraží projde opravou. Autobusy budou uzavírku objíždět i po tramvajových kolejích

Provoz šesti autobusových linek a také režim tramvají ovlivní od středy rekonstrukce nájezdových a sjezdových ramp v ulici Tovární a Jeremenkova nedaleko olomouckého hlavního vlakového nádraží. Stavbaři budou v této lokalitě opravovat také krátké...

Řidiče přibrzdilo na začátku povelikonočního týdne také omezení za křižovatkou ulic Lipenská, Tovární a Rolsberská. Před autobusovou zastávkou Autobusové nádraží podchod ve směru do města probíhají práce na přístavbě sídla soukromé firmy. „Pravý jízdní pruh je uzavřen z důvodu stavebních prací, které vyžadují vytvoření pracovního místa na vozovce pro vozidla stavby,“ informuje na webu dopravniinfo.cz Krajský úřad Olomouckého kraje s tím, že předpokládané trvání této úpravy je stanoveno do 25. dubna.

Zpozornět by měli motoristé také v křižovatce ulici Velkomoravská a Švýcarské nábřeží. Ředitelství silnic a dálnic avizovalo pokládku nového asfaltu v této lokalitě na 13. a 14. dubna, nakonec došlo ke změně. „Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí je velkoplošná oprava povrchu Velkomoravské ulice v Olomouci zrušena a místo 13. a 14. dubna vybíráme nový termín. Alternativní datum zatím vychází na 24. a 25. dubna. Obousměrný provoz povede v průběhu rekonstrukce zúžením, odbočení na Švýcarské nábřeží a k Šantovce zůstane umožněno,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal s tím, že práce by měly probíhat od 7 do 17 hodin.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, oprava, I35, Olomouc, uzavírka Velkomoravská, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři zúžení za sebou. Rušný průtah v Olomouci přiškrtí krátkodobé uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.