Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Úhybný manévr před srnkou skončil na Přerovsku vážnou nehodou, tři lidé utrpěli zranění

Transport tří lidí do nemocnice si vyžádala dopravní nehoda u Grymova na Přerovsku, kde řidiči vběhla před auto srna. Muž se snažil střetu se zvěří zabránit, manévr mu ale nevyšel a čelně se srazil s protijedoucím vozem. Po vážné havárii skončilo druhé vozidlo na střeše v poli.

K vážné nehodě mezi Grymovem a Kozlovicemi u Přerova vyjížděly složky Integrovaného záchranného systému v neděli ráno. Řidič vozu Škoda Octavia jel od Grymova, když mu nečekaně vběhla do cesty srna. „Řidič se snažil střetu zabránit, přejel na pravou část krajnice a následně do protisměrné části vozovky, kde v tu dobu projíždělo vozidlo značky Volkswagen. Nakonec se střetl jak se srnou, tak i s vozidlem,“ konstatovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zatímco vůz Škoda zůstal silnici, druhé auto vyletělo na pole a převrátilo se na střechu. „Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu a oba byli převezeni do přerovské nemocnice. Spolujezdkyně z VW byla se zraněními převezena do Fakultní nemocnice Olomouc,“ informovala mluvčí Zajícová s tím, že nehoda je nadále v šetření a hmotná škoda se podle prvotních odhadů pohybuje okolo 160 tisíc korun.

Podle statistik Centra dopravního výzkumu a Generali České pojišťovny i v Olomouckém kraji narůstal v minulých letech počet srážek se zvěří. Řidiči by podle krajského koordinátora BESIPu Miroslava Charouze měli riziková místa předvídat a zpomalit tam. K přebíhání zvěře přes silnici ale může dojít na celé řadě míst a také náhle, zejména v ranních hodinách nebo na večer. V případě zřejmě neodvratné srážky by se měli řidiči snažit ovládnout přirozený reflex k uhýbání. „Když už opravdu srážka hrozí, řidič by měl pokud možno co nejvíce brzdit, ale neměl by se snažit se za každou cenu zvěři vyhnout. Je lepší oželet rozbití blatníku či vozidla, než v prudkém manévru strhnout řízení, srazit se s protijedoucím vozidlem nebo sjet do příkopu a narazit do mostku či do stromu a zabít se,“ důrazně doporučuje expert na dopravní bezpečnost Charouz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, zvěř, srnka, dopravní nehoda, vážná nehoda, Přerovsko, zranění, Grymov, Kozlovice, Přerov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úhybný manévr před srnkou skončil na Přerovsku vážnou nehodou, tři lidé utrpěli zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.