Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O prázdninách budou hotové další dva úseky cyklostezky Bečva. Lávka u Ústí prošla zátěžovou zkouškou

Po dvou nových úsecích důležité cyklostezky Bečva by se již o prázdninách mohli projíždět milovníci kol. Lávka přes řeku Bečvu u Ústí nyní prošla zátěžovou zkouškou, při které odolala náporu sedmi nákladních aut. Další úsek je přímo v Hranicích.

"Nová lávka pro cyklisty na cyklostezce Bečva u Ústí prošla zátěžovou zkouškou, kdy na ni vjelo sedm nákladních aut. Po dokončení posledních prací by nové přemostění Bečvy mohli cyklisté o prázdninách začít využívat. Lávka je součástí úseku cyklostezky Bečva, která od Hranic a Ústeckého mostu pokračuje proti proudu směrem k Černotínu a přes řeku do Ústí a Skaličky," potvrdil mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Lávka přes Bečvu symbolicky spojuje Hanou s Valašskem. Budovaná část cyklostezky včetně unikátního přemostění přes Bečvu vyjde na více než 100 milionů korun a odvede cyklisty z frekventované silnce. Na investici se složily Státní fond dopravní infrastruktury, město Hranice a obce Ústí a Černotín, hejtmanství přispělo 12,5 miliony korun.

Hranice staví další úsek cyklostezky Bečva. Trasa spojená s řekou je jednou z nejdelších u nás

Další etapa výstavby cyklostezky Bečva se rozběhla v Hranicích. Do prázdnin by měl vzniknout nový úsek o délce přibližně osm set metrů, který se stane součástí jedné z nejdelších cyklotras v České republice. Město získalo významnou dotační...

Do prázdnin pak přibyde i další úsek v Hranicích o délce přibližně osm set metrů. Trasa naváže na cyklostezku vedoucí od Ústeckého mostu po Partyzánskou ulici a bude pokračovat až k mostu v Mostní ulici. Práce na této části o délce 795 metrů se rozběhly v březnu, na investici ve výši 4,6 milionu korun Hranice získaly ze Státního fondu dopravní infrastruktury dotaci 3,7 milionu.

"Cyklostezka pomůže v odklonění cyklistické dopravy z velmi frekventované silnice I/35. Cyklisté pak mohou přejet na druhou stranu Bečvy buď po mostě, nebo přes jez a pokračovat dál po proudu," vysvětlil mluvčí města Bakovský.

Cyklostezka Bečva má pro olomoucký region strategický význam. Vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou. Měří přibližně 160 kilometrů a v Olomouckém kraji vede přes tři velká města, a to Hranice, Lipník nad Bečvou a Přerov, který protíná ke konci své trasy. Sjízdná je na kolech, ale některé její úseky i na in-line bruslích. Trasa cyklostezky Bečva vede po stezkách pro cyklisty, místních komunikacích a v omezené míře i silnicích III. a II. třídy. Každoročně přibývají nové úseky.

Ohodnoť článek

Foto Město Hranice/V. Mach

Štítky Bečva, lávka, most, zátěžová zkouška, cyklostezka, Hranice, Skalička, okres Přerov, cyklista, Státní fond dopravní infrastruktury, Černotín, Ústí u Vsetína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách budou hotové další dva úseky cyklostezky Bečva. Lávka u Ústí prošla zátěžovou zkouškou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.