Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Opravy důležité Jeremenkovy ulice komplikují dopravu. Autobusy MHD to postihne od července

Až do konce prázdnin se motoristé v blízkosti vlakového nádraží v Olomouci budou muset potýkat s komplikacemi a objížďkami kvůli opravám důležité Jeremenkovy ulice. Autobusy zatím jezdí bez omezení, od začátku července se však provoz MHD změní.

Olomoucký kraj dá přebytek hospodaření na opravy silnic a úspory v energetice. Jde o víc než miliardu

Na investice do dopravní infrastruktury nebo na úsporná opatření v energetice chce Olomoucký kraj použít většinu z loňského přebytku hospodaření. Na různé projekty půjde v letošním roce 346 milionů korun, zbývajících 1,1 miliardy hejtmanství...

Cestujících v autobusech MHD se rekonstrukce vytíženého průtahu v blízkosti hlavního vlakového nádraží, která začala před týdnem, zatím nedotkla. Omezení nastanou až na začátku července. 

"Pro dopravní podnik omezení začne 3. července a bude trvat do 17. srpna, kdy autobusy budou moci projíždět pouze ve směru k hlavnímu nádraží. Autobusy jedoucí od hlavního nádraží budou odkloněny a budou objíždět místo přes Masarykovu třídu," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. Od 18. srpna se pak Jeremenkova ulice uzavře i autobusům MHD kvůli pokládce nového povrchu.

Opravou prochází úsek mezi mostem přes řeku Bystřici až po křižovatku s Pasteurovou ulicí. "Dojde k obnově povrchu, vymezeny budou nové cyklistické pruhy a budou vybudovány ochranné ostrůvky pro pěší. V rámci celé stavby bude ještě provedena rekonstrukce autobusové zastávky Na Špici ve směru na Svatý Kopeček," popsal vedoucí odboru dopravy na olomouckém magistrátu Marek Černý. Uzavírka potrvá do konce srpna.

Oficiální objízdná trasa vede ulicí Husova a třídou Kosmonautů. Práce vyjdou na skoro 7,5 milionu korun, radnice si od investice slibuje větší bezpečnost pro řidiče, chodce a cyklisty.

Ohodnoť článek

Foto ČTK

Štítky oprava, Jeremenkova, uzavírka, objížďka, MHD, autobus, doprava, městská hromadná doprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opravy důležité Jeremenkovy ulice komplikují dopravu. Autobusy MHD to postihne od července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.