Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Obchvat Šumperka začíná vypadat reálně. Ředitelství silnic a dálnic nechá zpracovat dokumentaci

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) potvrdilo městu Šumperk zájem státu se na projektu podílet. V tomto a příštím roce má být zpracována podrobná technická dokumentace a provedena jednání se zasaženými obcemi. Na těch chce spolupracovat město Šumperk.

Vedení města se sešlo s ředitelem ŘSD pro Olomoucký kraj Martinem Smolkou, který potvrdil zájem státu projekt připravovat. „ŘSD již podepsalo smlouvu na zpracování rozsáhlé technické studie. Její součástí jsou zpracování biologických průzkumů, vizualizace či vodohospodářské a hlukové studie. Koncept studie by měl být hotový v polovině příštího roku,“ vysvětlil tiskový mluvčí olomouckého ŘSD Miroslav Mazal. Tato studie umožní přípravu pro stavební řízení.

Ředitelství současně zahájilo práce na geodetickém zaměření budoucí stavby. V tomto roce proběhnou jednání se zasaženými obcemi ohledně sladění stavebního záměru s územními plány obcí. Město Šumperk chce s ŘSD na těchto jednání spolupracovat a přispět tak ke koordinaci celé akce.

Budování obchvatu Bludova probíhá dosud bez komplikací. „Od začátku stavby probíhají rozsáhlé práce na násypech, z nichž některé dosahují až do výšky čtrnáct metrů. Dodavatel se pustil do pokládky kabelových prostupů, dláždění či izolace mostních konstrukcí,“ doplnil Mazal. Podle něj má být obchvat Bludova zprovozněn během příštího roku.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky obchvat, Šumperk, Bludov, ŘSD, silnice, dálnice, stavba, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Šumperka začíná vypadat reálně. Ředitelství silnic a dálnic nechá zpracovat dokumentaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.