Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Olomoucká zoo testuje nový systém parkování. Cedule by řidičům měly ukázat, kde jsou volná místa

Olomoucká zoo začíná testovat nový systém parkování. Návštěvníci zahrady uvidí na čtrnácti cedulích obsazenost pěti parkovišť na Svatém Kopečku, a podle toho se budou moci zařídit. Dopravní podnik zároveň posílil autobusovou linu 11.

POLITICKÁ KORIDA: Zlepší se situace okolo parkování na Svatém Kopečku?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Myslíte, že nový parkovací systém na Svatém Kopečku opravdu zlepší situaci zejména v nejvytíženější dny a časy?...

Jednotlivé části nového parkovacího systému u olomoucké zoo se postupně testují v těchto dnech. Stávalo se totiž, že v exponovaných časech a dnech řidiči bloudili po Svatém Kopečku, kde zoo leží, a marně hledali místo na zaparkování. Za nový systém Olomouc zaplatila 15 milionů korun.

Na čtrnácti digitálních cedulích, první je už na kruhovém objezdu v Samotiškách, řidiči uvidí kapacitní obsazenost celkem pěti parkovišť. Data vyhodnocuje dispečer v zoo. "Řidiči tak budou mít díky modernímu systému snadno k dispozici informace, kolik je na kterých parkovištích volných míst. Návštěvníci zoologické zahrady tedy nebudou muset složitě hledat, kde zaparkují, otáčet se a bránit tím plynulosti provozu," vysvětlil investiční náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO).

Cena parkovného je 100 korun na šest hodin. Dopravní podnik zároveň posílí autobusovou linku 11. "V případě exponovaných dnů reagují řidiči na dispečink, který následně posílá mimořádné posilové vozy. U plánovaných výletů velkých skupin organizátoři často kontaktují dispečink DPMO předem a posilové vozy objednávají," dodala mluvčí zoo Iveta Gronská.

Se znovuobnovením autobusového posilového vozu 111 se už nepočítá. Sčítače ve vozech totiž ukázaly jejich malou vytíženost.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto zoo-olomouc.cz

Štítky parkování, systém, zoo, cedule, Svatý Kopeček, Olomouc, Miloslav Tichý, ANO 2011, Dopravní podnik města Olomouce, Samotišky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká zoo testuje nový systém parkování. Cedule by řidičům měly ukázat, kde jsou volná místa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.