Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Olomouc zmodernizuje přechod na Masarykově třídě. Náklady překročí tři miliony korun

Zhruba za měsíc bude hotový nový poptávkový přechod na Masarykově třídě u Dukelské ulice v Olomouci. Současný přechod bude vylepšen několika funkcemi a měl by tak přispět k bezpečnějšímu provozu. Modernizace vyjde město na více než tři miliony korun.

Nově bude přechod osvětlený, s možností intenzitu světla regulovat. Přibude také zvuková signalizace pro nevidomé a k detekci vozidel bude přechod využívat virtuální detekční zóny pomocí videodetektorů na stožárech.

Podle olomouckého primátora Miroslava Žbánka (ANO) ale nové úpravy nejsou stoprocentní zárukou bezpečné dopravy. „Můžeme bezpečnosti na silnicích pomáhat všemožnými technickými řešeními, ale dokud nebudou všichni, kdo se účastní provozu, dodržovat pravidla a zákon, nemá to smysl,“ vysvětlil. Podle něj tak k bezpečnosti na silnicích můžeme nejvíce přispět my všichni.

Modernizace za 3,15 milionu bude trvat čtyři týdny a nedojde během ní k významnému omezení provozu. „Vyžádá si pouze částečný zábor chodníku na nezbytně nutnou dobu a zákaz zastavení v části ulice Dukelská,“ uzavřela mluvčí olomouckého magistrátu Jana Doležalová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Měníme Olomouc

Štítky přechod, doprava, Olomouc, Masarykova třída, Dukelská, modernizace, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc zmodernizuje přechod na Masarykově třídě. Náklady překročí tři miliony korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.