Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Motorkář se policistům snažil schovat v lese na Šumpersku. Byl opilý, bez řidičáku a neměl platnou SPZ

V lese poblíž Rudy nad Moravou na Šumpersku se snažil ukrýt motorkář, který ujel policistům. Ti pátrání nevzdali a řidiče po chvíli dopadli. Vyšlo najevo, že byl opilý, neměl řidičák, platnou SPZ a strážci zákona u něj navíc našli marihuanu. 

Jednačtyřicetiletého motorkáře chtěli policisté zkontrolovat v pátek odpoledne přímo v Rudě nad Moravou. Řidič však nezastavil a ujížděl směrem na Hrabenov.

"Světelné a zvukové znamení a ani výzva prostřednictvím megafonu řidiče nezastavila a dál bezohledně pokračoval v jízdě vysokou rychlostí. V obci Hrabenov zahnul do vedlejší ulice a pokračoval po louce dál směrem k lesu. Vzhledem k terénu nemohla hlídka ve služebním vozidle dál pokračovat v pronásledování, přesto ale dál pokračovala v pátrání v okolí místa," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Strážci zákona po chvíli zaregistrovali muže vycházejícího z lesa, který se k nim přibližoval a měl na sobě motorkářský oděv. "Policisté si na něho počkali a zkontrolovali jeho totožnost. Muž se k řízení motorky po chvilce přiznal," uvedla mluvčí policie.

Vzápětí vyšlo najevo, že nemá řidičské oprávnění a platnou SPZ, která byla v depozitu. "Na motorce byla lidovou tvořivostí vyrobena SPZ s pomocí nálepek na plastovém obdélníku. Ani dechová zkouška nedopadla pro prchajícího řidiče zrovna dobře, protože nadýchal 1,45 promile," podotkla mluvčí.

Muž se přiznal, že před jízdou pil alkohol, a skončil v nemocnici na odběru krve. Policisté u něj navíc našli i malé množství marihuany. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až rok vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

VIDEO: Zdrogovaný motorkář ujížděl před policisty rychlostí až 180 kilometrů. U Slatinic skončil na poli

Motorkář pod vlivem pervitinu se o víkendu na Olomoucku snažil ujet policejní hlídce. Chvílemi se po okresních silnicích řítil rychlostí až 180 kilometrů za hodinu. Nakonec skončil na poli u Slatinic, kde ho policisté museli násilím zadržet.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky motorkář, alkohol, drogy, policie, les, úkryt, SPZ, okres Šumperk, Hrabenov, Ruda nad Moravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář se policistům snažil schovat v lese na Šumpersku. Byl opilý, bez řidičáku a neměl platnou SPZ  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.