Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Ledovka pokryla silnice. U Rejchartic sjel autobus se studenty do příkopu, dva zranění skončili v nemocnici

, aktualizováno 29. listopadu 2023, 15:21

Po včerejším sněžení zasáhla dnes ráno některé silnice v Olomouckém kraji ledovka. Vážná dopravní nehoda se stala u Křenůvek na Prostějovsku, kde auto narazilo do stromu a pro řidiče letěl vrtulník. Ve Vápenné na Jesenicku zase vůz sjel do potoka. U Rejchartic na Šumpersku sjel do příkopu autobus se studenty.

"Zasahujeme u dopravní nehody zájezdového autobusu, který při jízdě po namrzlé vozovce u Rejchartic sjel do příkopu, kam se částečně převrátil tak, že nebylo možné otevřít žádné dveře. Cestovalo v něm 49 studentů, tři pedagogové a řidič. Jelikož hrozilo převrácení autobusu, cestující rozbili okna, vytvořili si tak únikové cesty a postupně se dostali ven ještě před příjezdem našich jednotek," potvrdila kolem poledne mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Při nehodě se dva studenti zranili, zdravotnická záchranná služba je převezla do nemocnice. Hasiči likvidovali uniklé provozní kapaliny a na místo povolali sypač, aby bylo možné zajistit příjezd náhradního přepravce a vyprošťovací techniky.

Policie uvedla, že řidič nezvládl na zasněžené vozovce řízení a s autobusem sjel do příkopu. Alkohol za volantem vyloučila dechová zkouška, škoda byla 50 tisíc korun. "Nehodou se policisté i nadále zabývají," uvedla policie.

V pohotovosti jsou dnes hasiči zhruba od šesté hodiny ráno. "Místo sněhu trápí řidiče ledovka. V současné chvíli zasahujeme u pěti dopravních nehod. Nejvážnější řešíme u Křenůvek na Prostějovsku, kde řidič dostal smyk, sjel do příkopu a zůstal zraněný zaklíněný ve vozidle, které se opřelo o strom," popsala mluvčí hasičů.

Hasiči museli řidiče pomocí hydraulických nástrojů z auta vyprostit. Odstranili troje dveře, aby se k němu dostali. "Ve spolupráci se ZZS jsme ho na páteřní desce z auta dostali ven a transportovali ho do vrtulníku LZS. Provedli jsme protipožární opatření. Silnice z Krumsína do Křenůvek je nyní uzavřena," uvedla krátce po deváté dopoledne mluvčí.

U České Vsi na Jesenicku zase auto nabouralo do rodinného domu. Zraněného řidiče si převzali lékaři. Ve Vápenné kromě toho sjelo auto do potoka. "Auto vyprošťujeme pomocí autojeřábu zpět na komunikaci. Nehoda je bez zranění," sdělila mluvčí hasičů.

Hasiči zasahovali také u Skorošic na Jesenicku, kde auto narazilo do stromu, a mezi Křelovem a Břuchotínem na Olomoucku, kde se srazilo osobní auto s kamionem. Zraněné si převzali lékaři.

Sníh trápil řidiče také včera odpoledne a večer. Ve Vidnavě na Jesenicku sjel linkový autobus do příkopu, komunikaci první třídy u Vápenné zase zablokoval po půl osmé kamion, který nedaleko Jeskyní Na Pomezí sjel mimo silnici. Včerejší nehody se naštěstí obešly bez zranění.

Sníh trápí řidiče na severu Olomouckého kraje. Na Jesenicku se střetl kamion s autobusem

Vydatná sněhová nadílka komplikuje dopravu od odpoledních hodin zejména v severních partiích Olomouckého kraje. Složky IZS zasahují u několika dopravních nehoda. Uzavřená je silnice nedaleko Vápenné u Jeskyní Na Pomezí. Ve Zlatých Horách došlo ke...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky ledovka, nehoda, silnice, zranění, vrtulník, Křenůvky, potok, Olomoucký kraj, okres Prostějov, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka pokryla silnice. U Rejchartic sjel autobus se studenty do příkopu, dva zranění skončili v nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.