Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Okružní ulice v Olomouci vstoupí do poslední fáze oprav. S uzavírkou se počítá do prázdnin

Rušnou spojnici olomouckých částí Neředín, Tabulový Vrch a Nová Ulice uzavře od toho čtvrtku do konce června poslední etapa rekonstrukce Okružní ulice. Odborné firmy se zaměří na opravu povrchu vozovky, vybudování dvou nových autobusových zastávek a také na obnovu veřejného osvětlení.

Olomoučanka chtěla přes odkaz doplatit šest korun. Podvodník jí z konta odčerpal desetitisíce

Osmačtyřicetiletá Olomoučanka se domnívala, že jí SMSkou přišla informaci od pošty, že jí nemůže být doručena zásilka kvůli chybně zadané adrese. Šlo však o podvod, žena klikla na odkaz a uvěřila, že má doplatit šest korun za doručovaný balík. Po...

Okružní ulice prochází v uplynulých letech postupnou rekonstrukcí, závěrečná fáze oprav začíná ve čtvrtek 4. dubna a předpokládaný termín dokončení prací připadá na 27. června. Stavební firma se zaměří na úsek od Jílové ulice po ulici Dělnickou. „V rámci stavebních prací budou stejně jako v předešlých úsecích vyměněny silniční betonové obruby, doplněna přídlažba ze žulové kostky, opraveny uliční vpusti a samozřejmě kompletně vyměněny asfaltové vrstvy,“ informovala mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá s tím, že v Okružní ulici bude také nový středový dělící ostrůvek s místem pro přecházení.

Opravovaný úsek ulice Okružní a vyznačení oficiální objízdné trasy. Zdroj: Statutární město Olomouc

Novinkou v lokalitě nad jedním z největších olomouckých sídlišť budou také dvě autobusové zastávky poblíž křižovatky ulic Okružní a Jílová, jedna ve směru na Horní Lán a druhá na opačné straně ve směru k třídě Míru. „Součástí zastávek budou nové inteligentní označníky a přístřešky. Této uzavírky se využije i k opravě veřejného osvětlení, jejímž předmětem bude výměna kabelového vedení, sloupů i svítidel,“ doplnila mluvčí. Oprava vozovky podle smlouvy přijde město na 11 milionů korun včetně DPH. Zálivy, nástupiště a přístřešky pro zastávky pak na přibližně dalších šest milionů.

Práce budou probíhat ve dvou etapách za úplné uzavírky. Od 4. dubna do 2. června budou mít výjimku pro vjezd vlastníci stání v hromadných garážích a obyvatele bytového domu na adrese Okružní 37. V úvodu června bude následovat přibližně dvoutýdenní fáze frézování a pokládky asfaltových vrstev. „Termín může být proměnlivý s ohledem na postup prací, klimatických podmínek a tak dále, v této etapě bude úplná uzavírka platná pro všechny,“ sdělila mluvčí Štědrá. V závěrečných týdnech by se měla při dokončovacích pracích vrátit opatření opět do 1. etapy.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, Olomouc, Okružní, stavba, rekonstrukce, zastávky, osvětlení, uzavírka Okružní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okružní ulice v Olomouci vstoupí do poslední fáze oprav. S uzavírkou se počítá do prázdnin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.