Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na parkovací kotouče si někteří řidiči stále nezvykli. Prostějovští strážníci denně řeší přestupky u nemocnice

Dopravní značka s označením IP 13b – Parkoviště s parkovacím kotoučem již běžně na řadě míst přikazuje řidičům použití pomůcky pro vyjádření času odstavení vozidla. Například v Prostějově se ale strážníci nadále setkávají se znatelným počtem lidí, kteří toto dopravní značení nerespektují nebo neznají. U nemocnice či úřadů řeší tyto přestupky každý den.

Zahrádkářské a chatařské osady po zimě ožívají. Policisté apelují na správné zabezpečení majetku

Na zabezpečení zahrádek, chat, chalup a dalších rekreačních objektů se při namátkových kontrolách zaměřují také v průběhu dubna policisté v Olomouckém kraji. Lidé se po zimním období vracejí do zahrádkářských či chatových oblastí a přivážejí s...

K regulaci dlouhodobějšího odstavování vozidel například u úředních budov či nemocnic slouží v Prostějově a v řadě dalších obcí a měst dopravní značení zvané Parkoviště s parkovacím kotoučem. Ačkoliv je odstavení auta na takto vyznačených místech bezplatné, musí řidiči dodržet časový limit určený pro konkrétní lokalitu. K prokázání doby parkování slouží právě plastová či papírová pomůcka.

„Zvláště na ulici Mathonova u nemocnice strážníci řeší denně okolo deseti řidičů, kteří nedodržují dopravní značení, a tím pádem se dopouštějí dopravního přestupku. Sledujte prosím při příjezdu na parkoviště dopravní značení, a hlavně dodatkovou tabulku, která informuje o tom, jak dlouho na místě můžete parkovat. Na parkovišti u nemocnice se jedná o 3 hodiny,“ komentovala mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Máte ve výbavě vozu i parkovací kotouč?

Celkem hlasovalo211 čtenářů

Na viditelné místo ve vozidle musí kotouč s vyznačeným časem příjezdu umístit také při parkování na dalších místech v Prostějově, jedná se například o ulice Plumlovská, Školní, Poděbradovo náměstí, Floriánské náměstí, Vodní, Komenského či Demelova. Značka IP 13b je rozmístěna i v dalších městech, strážnici tak doporučují vozit v autě parkovací kotouč, jehož pořízení vyjde na několik desetikorun. „Jednoduše se na něm vyznačí doba příjezdu. Provizorně postačí zanechat i viditelně odložený papír s ručně napsaným časem – například: "Příjezd 9:30 hod.". Kdo nerespektuje dopravní značku Parkoviště s parkovacím kotoučem, dopouští se přestupku a strážníci takovému řidiči mohou uložit pokutu příkazem na místě až 1500 Kč,“ upozornila mluvčí prostějovských strážníků.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Prostějov, Město Luhačovice

Štítky Doprava, parkování, parkovací kotouč, přestupek, Prostějov, městská policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na parkovací kotouče si někteří řidiči stále nezvykli. Prostějovští strážníci denně řeší přestupky u nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.