Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Do Jeseníků cyklobusem. Víkendový spoj z Olomouce začne letos jezdit o několik týdnů dřív

Pro příznivce cyklistických vyjížděk v horské krajině i letos funguje možnost dopravy do Jeseníků prostřednictvím cyklobusů. Speciální linka s přívěsem pro převoz až dvaceti kol začala jezdit o měsíc a půl dříve než loni, k dispozici bude o víkendu a o státních svátcích až do závěru září.

Po zimní přestávce se na silnice v Olomouckém a částečně také v Moravskoslezském kraji vrací oblíbený cyklobus, který vyráží v sobotu i v neděli v 7:05 z olomouckého autobusového nádraží do Jeseníku. Spoj se speciálním otevřeným vozíkem pro přepravu kol jede přes Šternberk, Rýmařov, Karlovu Studánku, kam dorazí okolo 9. hodiny. Dál linka pokračuje přes Zlaté Hory až do Jeseníku. „Cyklobus zajíždí i na Ovčárnu, odkud je to už jen co by kamenem dohodil na Praděd, kam můžete po svých nebo na kole. V oblasti je ale celá řada dalších zajímavých turistických cílů,“ uvádí dopravce.

Stavbaři se vrací na cestu pod Pradědem. Stabilizace silnice omezí dopravu ve všední dny

Po dvou letech bude od pondělí pokračovat druhou etapou rekonstrukce horské silnice pod nejvyšší horou Jeseníků – Pradědem. Stavební firma se během čtyř měsíců zaměří na úpravy v 740 metrů dlouhém úseku trasy Hvězda-Ovčárna, kterou využívají...

„Cyklobusy mají v Jeseníkách dlouhou tradici a jejich obliba dál roste. Nabízí totiž cyklistům pohodlnou dopravu do atraktivních částí hor, které pak mohou sami prozkoumat na kole. Jsem velmi ráda, že od loňského roku můžeme zájemcům nabídnout přepravu kol komfortnějším způsobem díky unikátnímu cyklopřívěsu, který je velmi jednoduchý na manipulaci a umožňuje bezpečnou přepravu i pro elektrokola bez rizika odření a jiného poškození,“ komentovala pro krajský web Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Možnost využít přepravu kola je letos podle zástupců hejtmanství kvůli vysokému zájmu o tuto službu k dispozici o měsíc a půl dříve než v minulém roce. Cyklisté si místo pro přepravu kola musí zarezervovat podle návodu na webu dopravce, převoz kola stojí 23 korun, cena jízdenky pro cestujícího se pak odvíjí od přepravního tarifu. Základní jízdné mezi Olomoucí a Jeseníkem vychází na 140 korun v jednom směru. „Kapacita cyklovozíku je omezená na dvacet míst, bez předchozí rezervace tedy nebude místo pro kolo garantováno,“ doplnila mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Arriva

Štítky Doprava, cyklobus, cyklistika, výlet, turistika, cykloturistika, Jeseníky, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jeseníků cyklobusem. Víkendový spoj z Olomouce začne letos jezdit o několik týdnů dřív  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.