Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 25. července 2024  |  Svátek má Jakub
Bez reklam

Druhá částečná uzavírka u Globusu. Vytížený rondel v Olomouci čeká dvoudenní oprava

V závěru tohoto týdne projde dvoudenní opravou vozovka vytíženého kruhového objezdu poblíž hypermarketu Globus na okraji Olomouce. Místem řidiči projedou přes částečnou uzavírku. Na příjezdu k okružní křižovatce už je dopravní omezení kvůli stavbě nového mostu.

Letní údržba povrchu vozovek se v pátek a v sobotu dotkne i spojnice několika frekventovaných silnic na okraji Olomouce – kruhového objezdu u Globusu. „V rámci velkoplošného frézování a asfaltování výtluků dojde ve dnech 26. – 27. července k částečné uzavírce okružní křižovatky u olomouckého Globusu. Silnice I/35 povede zúžením, alternativní trasa na původní komunikaci bude vyznačena přechodným dopravním značením,“ informoval Miroslav Mazal, mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic, které má tento úsek ve své správě.

Pro řidiče může oprava silnice a související částečná uzavírka znamenat i citelné zdržení, kruhový objezd je dlouhodobě kapacitně nevyhovující. Na příjezdu od Ostravy a Brna se u něj tvoří dlouhé fronty nákladních vozidel. Problematickou situaci má odstranit aktuálně budovaný úsek dálnice D35, který vytvoří nepřerušený tah až k Mohelnici. Kolony se tvoří v dopravně exponovaných časech také na trase ke kruhovému objezdu z Pražské ulice ve směru od Olomouce, a to kvůli zúžení komunikace v prostoru stavby nového mostu. Přemostění za 22 milionů korun bude sloužit chodcům a pěším, investorem je olomoucká radnice. Předpokládaný termín dokončení díla připadá na 10. srpna.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa, Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, kruhový objezd, Globus, rondel, kolona, zácpa, D35, Olomouc, Mohelnice, Ostrava, Ředitelství silnic a dálnic, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá částečná uzavírka u Globusu. Vytížený rondel v Olomouci čeká dvoudenní oprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.