Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

Bez přilby. U Hranic dívka havarovala na motorce, letěl pro ni vrtulník. Na Šumpersku žena převrátila čtyřkolku

Nedávná tragická nehoda, kdy na Šumpersku na čtyřkolce zemřel pětadvacetiletý muž bez helmy, neodradila další řidiče, aby nejezdili bez ochrany hlavy. Bez přilby nyní havarovala mladistvá dívka na motorce, pro kterou letěl vrtulník, a na čtyřkolce řidička ve středních letech se spolujezdcem.

Pětadvacetiletý muž zemřel v červnu brzy ráno u obce Kosov na Šumpersku poté, co se čtyřkolkou narazil do svodidel. Neměl řidičský průkaz a helmu na hlavě. Právě kvůli těžkým poraněním hlavy mu už lékaři nedokázali pomoci.

Bez přilby nyní sedla na motocykl značky KXD KINGROMA také mladistvá dívka u obce Mileno na Hranicku. "Jela po místní a účelové komunikaci od obce Jezernice na Milenov a řízení nezvládla. Dostala se do smyku a havarovala na vozovku, kde se zranila. Leteckou záchrannou službou byla transportována do Fakultní nemocnice Olomouc," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

V nemocnici lékaři dívce vzali krev, zda neřídila opilá. "Šetřením na místě se zjistilo, že dívka při jízdě neměla nasazenou přilbu a ani není držitelkou žádného řidičského oprávnění. Dále se zjistilo, že motocykl není zaregistrován v registru silničních vozidel a nemá tedy přidělenou registrační značku a nemá řádně sjednané zákonné pojištění," dodala mluvčí policie.

Pětadvacetiletý muž zemřel dnes brzy ráno u obce Kosov na Šumpersku poté, co narazil do svodidel. Neměl řidičský průkaz a ani helmu na hlavě. Právě kvůli těžkým poraněním hlavy mu už lékaři nedokázali pomoci.

Další podobná nehoda se stala o víkendu na Šumpersku. V podvečer jela řidička ve středních letech se spolujezdcem na čtyřkolce po účelové komunikaci z obce Vysoká do Vysokých Žibřidovic. Jízdu nezvládla, předním kolem vyjela do svahu, a čtyřkolka se převrátila.

"Zraněná řidička byla rychlou záchrannou službou převezena do šumperské nemocnice. V nemocnici skončil i spolujezdec. Ani jeden z nich neměl při jízdě ochrannou přilbu. Provedená dechová zkouška u řidičky měla negativní výsledek. Ohledáním čtyřkolky se zjistilo, že nemá platnou technickou kontrolu," sdělila mluvčí police.

Policisté i záchranáři všechny motoristy a cyklisty opakovaně důrazně vyzývají, aby vždy nosili helmy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky helma, přilba, nehoda, úmrtí, zranění, čtyřkolka, motorka, okres Šumperk, policie, nemocnice, Hranicko, řidičský průkaz, lékař, Jezernice, Milenov, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez přilby. U Hranic dívka havarovala na motorce, letěl pro ni vrtulník. Na Šumpersku žena převrátila čtyřkolku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.