Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Úterý 6. srpna 2024  |  Svátek má Oldřiška
Bez reklam

Se třemi a půl promile za volantem. Sedmatřicetiletý řidič z České Vsi skončil v policejní cele

Řidiče s třemi a půl promile alkoholu v krvi zastavili policisté v České Vsi na Jesenicku. Sedmatřicetiletý muž se nejprve snažil ujet, pak ale zastavil a vyšlo najevo, že ani nemá řidičský průkaz. Muž skončil v policejní cele a hrozí mu až rok vězení a vysoká pokuta.

Policisté zastavili vozidlo Dacia v Česká Vsi na Jesenicku v pondělí kolem sedmé hodiny večer. Řidič se však silniční kontrole snažil vyhnout. Znovu nastartoval auto a začal z místa ujíždět.

"Zřejmě vlivem svého stavu po několika metrech znovu zastavil. Hlídka zjistila, že se jedná o sedmatřicetiletého muže, který nevlastní řidičské oprávnění. Jelikož muž jevil známky opilosti, neustále se snažil z místa uniknout a nedbal zákonných výzev, policisté jej zajistili a převezli na oddělení," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Řidič se podrobil dechové zkoušce, která ukázala 3,60 a 3,51 promile. Policie muže zadržela a skončil v policejní cele. "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí policie.

Z osmimetrového srázu se v pondělí večer na Šumpersku zřítil traktor při sečení trávy, zraněný řidič se nemohl dostat ven. Z kabiny ho museli vyprostit až přivolaní hasiči. Poté likvidovali větší únik provozních kapalin z převráceného traktoru....

Ohodnoť článek

Foto Adéla Cinklová

Štítky alkohol, řidič, promile, kontrola, policie, cela, Česká Ves, okres Jeseník, Dacia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se třemi a půl promile za volantem. Sedmatřicetiletý řidič z České Vsi skončil v policejní cele  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.