Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Tragédie na D46 u Prostějova: mladík skočil z mostu před přijíždějící auto, zraněním podlehl

, aktualizováno 23. září 2024, 10:20

Provoz na dálnici D46 zastavila v pondělí ráno jižně od Prostějova tragická událost, při které došlo ke skoku jedenatřicetiletého muže z mostu poblíž menšího hřbitova prostějovské místní části Žešov. Jeho zranění byla neslučitelná se životem. Vytížený silniční tah je neprůjezdný ve směru od Vyškova na Olomouc.

Psychicky nemocný mladík hrozil vystřílením firmy v Šumperku. Kvůli nefungujícímu internetu

Výhrůžka střelbou ve firmě zaskočila v úvodu týdne pracovníky poskytovatele telekomunikačních služeb v Šumperku. Na e-mail jim od neznámého pachatele přišla zpráva, že pokud nezprovozní v jedné z obcí internetové připojení, přijede k nim a zastřelí...

K události došlo podle Centra dopravních informací Policie ČR v pondělí okolo 7. hodiny ráno, komunikace D46 je na 21. kilometru uzavřená, na místě jsou složky integrovaného záchranného systému. 

„Došlo ke skoku člověka pravděpodobně ze sebevražedných úmyslů před přijíždějící osobní automobil. Jeho zranění byla neslučitelná se životem, posádka zdravotnické záchranné služby se snažila provádět přibližně osm minut oživovací pokusy, ale mladší muž zraněním podlehl,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Břetislav Bolard.

Co přesně se na D46 stalo a další okolnosti a příčiny tragické události bude vyšetřovat policie. „Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že skutečně došlo k pádu jedenatřicetiletého muže z mostu na komunikaci, který na místě podlehl způsobeným zraněním. Dle prvotního šetření na místě se zřejmě jednalo o dobrovolné ukončení života,“ komentovala mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová. Zda došlo ke střetu člověka s vozidlem policistka nepotvrdila. 

Policisté odkláněli provoz na dálniční EXIT 21 Prostějov – jih, omezení v dopravě skončilo krátce po 10. hodině dopoledne. „Šetření na místě bylo ukončeno, dálnice D46 je již opět plně průjezdná,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, nehoda, pád z mostu, skok z mostu, zranění, dálnice, D46, dopravní nehoda, Prostějov, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie na D46 u Prostějova: mladík skočil z mostu před přijíždějící auto, zraněním podlehl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.