Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

U Olomouce se stala vážná nehoda, mladík byl v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice

, aktualizováno 15. května 2018, 16:00

V úterý 15. května kolem půl osmé ráno došlo na silnici mezi Chomoutovem a Štěpánovem u Olomouce ke střetu nákladního auta, sanitky zdravotní služby a osobního auta. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, řidiče osobního vozidla a jednoho z převážených pacientů.

Podle policie mělo osobní auto, které jelo ve směru od Pňovic, dostat smyk a střetnout se s protijedoucím nákladním autem, které převáželo makadam. Nákladní vozidlo po nárazu přejelo do protisměru, kde se střetlo se sanitkou.

„V osobním autě byl mladý muž, který utrpěl mnohočetná zranění. V kritickém stavu byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci, kde byl připojen na umělou plicní ventilaci," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová. Pacient, kterého vezla dopravní převozová služba, utrpěl podle mluvčí odřeniny a zhmožděniny.

„Uvnitř osobního vozidla zůstala zaklíněná osoba, kterou hasiči pomocí vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Alkohol byl jak u řidiče nákladního vozidla, tak i řidiče dodávkového vozidla vyloučen orientačními dechovými zkouškami. U řidiče osobního vozidla nemohla být dechová zkouška, vzhledem k jeho zraněním provedena, byl nařízen odběr krve v nemocnici,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto HZSOL

Štítky nehoda, sanitka, doprava, Olomouc, nákladní automobil, automobil, osobní vůz, Štěpánov, Chomoutov, Fakultní nemocnice Olomouc, Pňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Olomouce se stala vážná nehoda, mladík byl v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.