Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

FOTO: Silnice na Olomoucku hlídaly děti, řidičům dávaly citróny nebo jablka

Dopravně preventivní akce s názvem „Jablko nebo citron“ proběhla 23. května 2018 dopoledne v Uničově, Litovli a ve Šternberku. Kromě policistů se do akce zapojila pojišťovna Generali a žáci čtvrtých tříd z vybrané základní školy v příslušném městě s pedagogickým doprovodem.

„Akce byla primárně zaměřena na kontrolu dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích řidiči motorových vozidel. Do provádění kontrol se zapojily i přítomné děti, které pod odborným dohledem policistů zkontrolované řidiče odměnily příslušným druhem ovoce,“ vysvětlila policejní mluvčí Lenka Vanková.

Když proběhla kontrola zastaveného auta bez problému, obdržel jeho řidič od dětí jablko a poděkování za respektování pravidel silničního provozu. Pokud se nějaký prohřešek u řidiče vyskytl, předaly děti kromě kyselého citronu rovněž upozornění na sjednání nápravy.

„V průběhu preventivní akce rozdaly děti vzorným řidičům celkem 37 jablek a těm, kteří se dopustili drobného prohřešku, celkem 13 citronů. Uvedená akce proběhla již několikrát v minulosti a pro její úspěch byla uskutečněna opětovně. Pojišťovna Generali zajistila dodávku čerstvého ovoce,“ doplnila Vanková.

Tisková zpráva

Štítky BESIP, bezpečnost, provoz, Olomoucko, citron, jablko, Olomoucký kraj, Generali Česká pojišťovna, Litovel, Šternberk, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Silnice na Olomoucku hlídaly děti, řidičům dávaly citróny nebo jablka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.