Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Horkovzdušný balon skončil na zemi po nárazu do střechy domu a elektrického vedení

Přistávací manévr se nepovedl pilotovi horkovzdušného balonu v Žeravicích na Olomoucku před šestou večerní v pátek 13. července 2018. Pilot chtěl přerušit vyhlídkový let kvůli hrozící lokální bouřce. Při přistávání se však balon kvůli poryvu větru propadl v letové výšce, koš balonu narazil do střechy domu a do elektrického vedení. Nikdo z osmičlenné posádky nebyl při havárii zraněn.

„Poškozením hřebenové tašky na domě vznikla škoda předběžně vyčíslená na 1 tisíc korun. Přetržením elektrického vedení a následného přerušení dodávky elektřiny do obce Žeravice a části obce Kokory byla způsobená dosud nevyčíslená škoda,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Čtyřiapadesátiletý pilot nebyl opilý, přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření, které policisté provádí ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případná právní kvalifikace nebyla dosud stanovena.

Foto PČR

Štítky nehoda, horkovzdušný balon, Olomoucko, dům, elektrické vedení, Žeravice, Olomoucký kraj, František Kořínek, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horkovzdušný balon skončil na zemi po nárazu do střechy domu a elektrického vedení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.