Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Oprava důležité silnice v Olomouci skončila dříve,už je v provozu

V Lipenské ulici v Olomouci, kde dva týdny dělníci opravovali vozovku, byl dnes s několikadenním předstihem obnoven provoz. Podle původního plánu měla být silnice otevřena autům v úterý 4. istopadu, stavební firma ale její povrch opravila rychleji. Dnes to řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Řidiči musejí v Olomouci nadále počítat s uzavírkou ve Velkomoravské ulici. Oprava těchto dvou silnic od 13. října výrazně zkomplikovala dopravu v Olomouci a na objízdných trasách se tvořily kolony.

"Automobilový provoz byl v Lipenské ulici obnoven a v tomto úseku nejsou dopravní omezení," uvedl Bednařík. Uzavřena byla dva týdny část silnice v Lipenské ulici od okružní křižovatky u Bystrovan po křižovatku v Olomouci-Hodolanech. Objízdná trasa vedla po ulicích Hamerská a Přerovská. Dopravu na vybraných křižovatkách museli řídit policisté.
   

Druhá uzavírka se týká úseku vozovky ve Velkomoravské ulici mezi Hotelovým domem a budovou Střední školy polytechnické, kam bude položen nový asfalt. Křižovatka u Zenitu je kvůli tomu zcela uzavřena. Celá jižní část města je přístupna pouze přes ulici Rooseveltova a zároveň tudy vede objízdná trasa. Oprava má skončit příští týden.
   

Velkomoravskou ulicí, která vede v těsném sousedství panelových domů, denně projede až několik desítek tisíc automobilů. Díky novému způsobu pokládání asfaltu se sníží hluk projíždějících vozidel.

Štítky silnice, Olomouc, Bystrovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava důležité silnice v Olomouci skončila dříve,už je v provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.