Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Tramtarie v první premiéře sezony představí komedii Poslední noc s Claudií

Divadlo Tramtarie představí v úterý svou první premiéru v letošní sezoně, půjde o crazy komedii s názvem Poslední noc s Claudií. Pod autorským titulem psaným na míru divadla i zdejším hercům je podepsán umělecký šéf Tramtarie Vladislav Kracík.

Inscenace, ve které se prolínají prvky parodie, situační komedie, kabaretu či scifi, vypráví ve třech povídkách o životě šedesátníka. Všech tří ústředních rolí se zhostil Marek Zahradníček. Dalších zhruba 50 postav ztvárňuje pětice dalších herců.

Komedie Poslední noc s Claudií je čtvrtá autorská hra Vladislava Kracíka, předchozí díla měla u diváků vždy velký ohlas a hrála se několik sezon. „Inscenace je tentokrát jiného rázu, předchozí kusy byly komedie vztahové. Tentokrát jde o crazy - komedii, bláznivou, nevypočitatelnou a lehkou," řekl dnes novinářům Kracík.

Hru tvoří tři povídky, v každé z nich je hlavní hrdina v jiné životní situaci. V první povídce je bývalým úspěšným sportovcem, ve druhé na roičovské dovolené a ve třetí ztvárňuje frontmana v nepříliš úspěšné rockové kapele. „Je to komedie o životě, tři muži, šedesátníci, se v ní setkají se smrtí. Doufám, že je to inscenace zábavná, je to inscenace, ve které se je na co dívat a zároveň je se i nad čím zamyslet," doplnil Kracík. Výrazným tématem hry je také Česko a češství.

Podle herce Marka Zahradníčka bylo zkoušení velmi náročné, přiznal přitom, že při závěrečné zkoušce už znejistěl, v jakém kostýmu se nachází a kterou roli zrovna hraje. „Myslím, že by se to mohlo líbit celému spektru diváků, nejen mým vrstevníkům," uvedl Zahradníček. Kromě něj se v inscenaci představí také Vít Pištěcký, Barbora Šebestíková, Tereza Toth Čápová, Dominika Hrazdílková a Václav Stojan.

Olomoucké divadlo Tramtarie pro tuto sezonu chystá čtyři premiéry pro dospělé a jednu pohádku. V plánu má například životopisnou hru o jezdci Formule 1 Nikim Laudovi, romanci Madisonské mosty či adaptaci filmu Naprostí cizinci. Divadlo příští rok v únoru oslaví 15 let své činnosti. V uplynulé sezoně uvedla Tramtarie celkem 272 představení, z toho 176 na domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě. Divadlo navštívilo na domovské scéně přes 12 200 diváků, což je zhruba o 550 více než loni.

Autoři | Foto Facebook Divadlo Tramtarie

Štítky ČR, divadlo, Olomouc, FOTO, AUDIO, komedie, premiéra, herec, Divadlo Tramtarie, povídka, Niki Lauda, Formule 1, Česko, Madisonské mosty, Naprostí cizinci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramtarie v první premiéře sezony představí komedii Poslední noc s Claudií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.