Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Kino Metropol oslaví příchod čínského Nového roku ve znamení jedinečné show

Poněkud netradiční akce proběhne v olomouckém kině Metropol. Ve středu 22. ledna tam umělecký a taneční univerzitní soubor Čcheng-tu Tchien-fu ze sečuánské provincie představí nevšední kulturu staré Číny spojenou s oslavami Čínského nového roku.

Hlavní program nabídne Tanec draků a lvů, ukázky mistrů čínských bojových umění, ale také operu, lidovou hudbu a tanec. Zajímavostí je také tzv. cheongsam show.

Umělecký a taneční univerzitní soubor Čcheng-tu Tchien-fu z exotické provincie Sečuán nám představí nevšední kulturu staré Číny, její tradice, zvyky a symboly spojené s vítáním nového lunárního roku a blížícího se příchodu jara. V hlavním programu uvidíme Tanec draků a lvů, ukázky mistrů čínských bojových umění, nebo také operu, lidovou hudbu a tanec, ale i kouzla a magii, nebo tzv. cheongsam show, což je svým způsobem forma módní přehlídky.

Před představením od 17 hodin bude ve vstupních prostorách k vidění "chrámová výstava", kde si veřejnost bude moci prohlédnout tradiční rukodělné umění skupiny čínských řemeslníků, tedy kupříkladu práci s hedvábím a výšivky ze Sečuánu, tkaní z bambusu, malování cukrem, čínskou kaligrafii a malbu.

Akci pořádá Konfuciův institut Univerzity Palackého v Olomouci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kino Metropol

Štítky show, tanec, Čína, kino Metropol, Nový rok, čínský nový rok, Čcheng-tu, S'-čchuan, Univerzita Palackého v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino Metropol oslaví příchod čínského Nového roku ve znamení jedinečné show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.