Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jesenická spolupráce s pohraničím pomáhá vzdělávat polské průvodce

Tento týden převzali zástupci Jeseníku poděkování za spolupráci od polských partnerů, se kterými město spolupracuje na vzdělávacích projektech. Projekt "Východní Sudety" školí polské průvodce v oblasti Jesenicka, kteří jsou poté znalejší dané lokality a polské turisty mohou obohatit o hodnotné informace.

Jeseník spolupracuje s polským pohraničím na projektu s názvem Východní Sudety, který je určený ke školení polských průvodců mimo jiné i v oblasti Jesenicka. Poděkování od partnerů převzala starostka Zdeňka Blišťanová a vedoucí oddělení cestovní ruchu Jan Mrosek. 

„Vzhledem k naší blízkosti polské hranici velmi často spolupracujeme se svými polskými kolegy a pracujeme na společných projektech. Zmíněný projekt Východní Sudety ukazuje polským průvodcům krásy Sudet, kterých jsme součástí,“ vysvětluje Jan Mrosek. 

Když v létě na Jesenicko přijíždí zájezdy polských turistů, vedou je průvodci, školení právě v rámci těchto projektů zaměřených na spolupráci s pohraničím. „Spolupráci s polskými partnery se věnuje především jedna z našich pracovnic v informačním centru, rodilá Polka, což nám komunikaci a spolupráci s polskou stranu velmi usnadňuje,“ dodává Blišťanová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turismus, průvodci, školení, spolupráce, Polsko, Jeseník, průvodce, projekt, okres Jeseník, Jesenická oblast, Zdeňka Blišťanová, Sudety

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jesenická spolupráce s pohraničím pomáhá vzdělávat polské průvodce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.