Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Česká cesta od Masaryka po Babiše. Divadlo na cucky dnes odehraje Opuštěnou společnost

Dnes v 19 hodin proběhne v Divadle na cucky již několikátá repríza inscenace Opuštěná společnost, adaptace stejnojmenné esejistické knihy novináře Erika Taberyho. V divadelní koláži podle jeho textů se objeví také úvahy Peroutky, Havla, Borovského, či Patočky.

Režii na tomto odvážném politicko-sociologicky zaměřeném díle dělal Patrik Lančarič, umělecký šéf Městského divadla Zlín a slovenský filmový dokumentarista, který má na kontě například nominaci na Slnko v sieti za nejlepší dokument v roce 2019. 

„Trojici mladých herců (Dagmar Kopečková, Jan Mansfeld a Marek Šenkyřík) se daří prezentovat Taberyho myšlenky povětšinou nikoliv v podobě těžkopádných tezí, ale naopak podnětů k zamyšlení – jako by oni sami o výrocích stále přemítali. Režisérovi se v několika pasážích daří proud slov vyztužit náznakem dramatické situace,“ píše o inscenaci recenzentka Divadelních novin.

V hlavních rolích se představí Dagmar Kopečková, Jan Mansfeld a Marek Šenkyřík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto divadlonacucky.cz

Štítky divadlo, kultura, Erik Tabery, Divadlo na cucky, Opuštěná společnost, Andrej Babiš, Jan Mansfeld, Patrik Lančarič, Slnko Records, Městské divadlo Zlín, Divadelní Noviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká cesta od Masaryka po Babiše. Divadlo na cucky dnes odehraje Opuštěnou společnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.