Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Do Olomouce se chystá Janek Ledecký, v kině Metropol započne svoje vánoční turné

Klasické vánoční písničky, ale i hity jako Budu všechno, co si budeš přát, Proklínám nebo Pěkná, pěkná, pěkná. To je program, se kterým populární zpěvák Janek Ledecký dokáže vždy před Vánocemi vyprodávat sály v Česku.

Jeho fanoušci vědí, že každý rok dostanou navíc vždycky něco nového. Letos jim Ledecký v rámci pravidelného Vánočního turné představí nové album Na konci duhy. V sólové autorské nahrávce, která vychází po deseti letech od poslední studiové řadovky, někdejší frontman Žentouru navazuje na svou silnou písničkářskou éru devadesátých let.

Vánoční turné Janka Ledeckého s podtitulem Na konci duhy letos startuje 28.11. v Olomouci a končí 20.12. v Rožďalovicích. Šňůra čtrnácti vystoupení se zastaví namátkou v Ostravě, Bratislavě, Liberci, Pardubicích a dalších městech. „V Praze letos budeme dělat opět dva koncerty (15. a 16. 12.) v divadle Broadway, protože jsme to loni měli vyprodané víc než dva měsíce dopředu,“ vysvětluje zpěvák.

V první polovině koncertu představí Janek Ledecký novinkovou nahrávku. Největší hity a koledy pak přijdou v druhé části vystoupení. Za zády bude mít populární zpěvák mezinárodní kapelu s vokalistkami a přední český smyčcový M. Nostitz Quartet. Speciálním hostem turné bude Šárka Adámková, která kromě klavíru a zpěvu zastane ještě další nástroje. „Každý rok si lámu hlavu s tím jak vymyslet tu první, nevánoční půlku koncertu. Letos se všichni těšíme na nové písničky z alba Na konci duhy. Pět z nich už jsme si otestovali na divácích letních festivalů. A fungují, jako kdyby je lidi znali už deset let,“ říká Janek Ledecký.

Vánoční turné Janka Ledeckého už devatenáctým rokem nabízejí sérii koncertů s pravou sváteční atmosférou. Ani letošní rok se tradice nezmění. „Kromě vánočních písní a hitů či novinek zazní i několik písní od zahraničních autorů, ke kterým Janek chová úctu, jako jsou Bob Dylan, Sting a další,“ dodává promotérka koncertu Hana Petřinová.

Tisková zpráva

Štítky Janek Ledecký, turné, Olomouc, koncert, Dům kultury Metropol, kino, duha, Česko, Vánoce, Bob Dylan, Bratislava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce se chystá Janek Ledecký, v kině Metropol započne svoje vánoční turné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.