Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Na svatého Václava se Arcibiskupským palácem rozezní Sukova Meditace na Svatováclavský chorál

V rámci podzimního festivalu duchovní hudby se v sedm hodin v Arcibiskupském paláci rozezní Meditace na Svatováclavský chorál Josefa Suka. Následovat poté bude Koncert pro hoboj a orchestr a moll od R. Vanghana Williamse a Čajkovského Smyčcová serenáda C dur.

Jedná se o koncert vítěze z Pražského jara 2019. Uměleckým vedoucím bude Jan Mráček, hrát bude smyčcový orchestr Pražští komorní sólisté a na hoboj zahraje sólista Martin Daněk. 

V rámci státního svátku se také  koná v olomouckém dómu Slavnost svatého Václava, která se zakončí v 18:00 Slavnostní zpívanou nešporou v bohoslovci.

Koncert začíná v 19:00 v Arcibiskupském paláci, vstupenky je možné si rezervovat přes rezervační formulář na stránkách festivalu.

Podzimní festival duchovní hudby byl založen v roce 1994 a za 25 (26) let svého trvání se stal jednou z hlavních kulturních událostí v Olomouci. Pořadatelem festivalu je MUSICA VIVA  za podpory Olomouckého arcibiskupství, statutárního města Olomouc, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury ČR. Od svého vzniku se festival koná pod záštitou Msgre Jana Graubnera, arcibiskupa olomouckého a metropolity moravského. Spoluzakladatelem a uměleckým garantem byl 15 let přední český dirigent Stanislav Macura, který vtiskl festivalu jeho podobu a specifičnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Arcibiskupský palác | Zdroj Podzimní festival duchovní hudby

Štítky palác, arcibiskupství, koncert, kultura, sv.Václav, festival, Josef Suk, Arcibiskupský palác, Jan Mráček, Pražské jaro, Olomouc, Jan Graubner, Ministerstvo kultury České republiky, Stanislav Macura, meditace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na svatého Václava se Arcibiskupským palácem rozezní Sukova Meditace na Svatováclavský chorál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.