Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Divadlo na cucky zítra otevře hlediště, hostit bude festival Tanec Praha

Olomoucké Divadlo na cucky po několikaměsíční odmlce zítra otevře divákům své hlediště, olomoucká nezávislá scéna bude tradičně hostit regionální program prestižní přehlídky Tanec Praha. Příznivci současného tance se mohou těšit na autorské divadelní představení And Who Is Useless Now?.

Představení Who Is Useless Now? je autorským divadelním představením o člověku, čtyřech robotech, jedné lehce elitářské umělé inteligenci a předávání zodpovědnosti technologiím.

"Jsme rádi, že divadlo otevíráme právě tímto titulem, neboť v něm kromě tance nechybí také humor a nadsázka, bez nichž bychom celé období lockdownu jen těžko překonávali," uvedl mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda.

Středeční představení bude výjimečné, na rozdíl od dalších chystaných aktivit divadla se uskuteční přímo v sále divadla, a bude tedy podléhat epidemickým opatřením podle platných nařízení vlády.

Samotný festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha se letos koná potřiatřicáté, kromě Prahy se v červnu jeho program představí v dalších 21 obcích po celé ČR. Pod středečním představením uváděném v Olomouci je podepsán Ondřej Holba, režisér, herec, žonglér, klaun a lektor. Specializuje se na autorské pohybové divadlo, nový cirkus a výuku cirkusových technik.

Přehlídka cirkusových souborů bude v červenci

Scéna Divadla na cucky byla kvůli pandemii koronaviru uzavřena od poloviny října a v tomto období se zaměřila především na on-line aktivity. Vznikla tu například livestream inscenace Psi malých ras, pravidelně byly vysílány také rozhovory herců Bořka Joury a Viktora Zavadila, na konci května mohli diváci sledovat besedu s běloruským spisovatelem Sjarhejem Kalendou.

"Po celou dobu jsme vedle on-line aktivit a uměleckých rezidencí připravovali také program na léto. Ten přinese několikadenní přehlídku špičkových novocirkusových souborů v areálu Letního kina, workshopy nebo pětici letních táborů pro děti zdarma," uvedl Vévoda.

Přehlídku špičkových cirkusových souborů chystá divadlo na festivalu Cirkuskus v letním kině v týdnu od 12. do 19. července. Diváky čekají akrobatické kousky, světelné efekty, záplava barev a smršť energie v podání Cirku La Putyka, který uvede představení Kaleidoscope a novinku Kabaret Dynamit.

Losers Cirque Company přijedou do Olomouce s představením Kolaps a se svou úplnou novinkou v repertoáru s názvem Konkurz. Chybět nebude ani vystoupení Bratrů v tricku.

Moravské divadlo bude svážet diváky z celého kraje na představení autobusy

Moravské divadlo Olomouc bude zdarma svážet diváky na představení autobusy. Pilotní projekt má název Mobilita za kulturou a dotací ho podpořil Olomoucký kraj. Divadlo tak pro skupiny zájemců vypraví autobusy, které je dopraví na představení a po...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo na cucky/Vojtěch Brtnický

Štítky Divadlo na cucky, Tanec Praha, festival, Olomouc, divadlo, Praha, představení, tanec, hlediště, divadelní představení, pandemie covidu-19, Viktor Zavadil, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo na cucky zítra otevře hlediště, hostit bude festival Tanec Praha  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.