Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Divadlo Tramatarie pomohlo jižní Moravě. Kvůli včerejší bouřce nyní samo sčítá škody

Zatímco minulý pátek olomoucké Divadlo Tramtarie odehrálo benefiční představení pro jižní Moravu zasaženou tornádem, nyní samo kvůli včerejším bouřkám sčítá škody. Silný vítr rozmetal zázemí probíhajícího open-air festivalu. Škody se podle prvních odhadů vyšplhají na čtvrt milionu korun.

Bouřka a silný vítr se včera přihnaly až po odehraném představení, na které přišlo dvě stě padesát diváků. „Nejprve jsme se snažili zajistit stánky a udržet věci na svých místech, po chvíli nám ale došlo, že proti tak silnému větru nemáme šanci,“ popsal situaci šéf technické sekce divadla Jiří Krliš.

Vzduchem létaly židle, stoly i stany, které po celý měsíc open-air festivalu tvořily zázemí pro herce. Nejhůř dopadla Relax zóna. Stánky s občerstvení se kutálely areálem a z převrácených lednic se sypalo sklo. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.

„Areál je totálně zdemolovaný, je nám to moc líto, takovéhle zakončení festivalu jsme si opravdu nepředstavovali,“ zhodnotila situaci ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Divadlo se i přesto rozhodlo dnešní poslední představení Láska za koronu 2 odehrát.

„Opravíme stage. Právě dnešní večer měl být poslední tečkou za festivalem, představení je téměř vyprodané a nechceme diváky zklamat,“ uvedla Němečková.

Minulý pátek Divadlo Tramatrie odehrálo benefiční představení pro jižní Moravu zasaženou tornádem, nyní samo shání peníze na pokrytí škod od včerejších bouřek.

"Pokud by diváci a příznivci Divadla Tramtarie chtěli pomoci zmírnit způsobené ztráty, mohou přispět na účet divadla 1743555001/5500," vyzvala Němečková.

Tramtarie převedla do on-line podoby další titul, Na Větrné hůrce

Olomoucké Divadlo Tramtarie se rozhodlo kvůli přetrvávajícím vládním opatřením v souvislosti s koronavirem převést do on-line podoby další svou hru, adaptaci slavného románu Emily Brontëové Na Větrné hůrce, sdělila Tereza Matějková z produkce. Na...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky tornádo, bouřka, Divadlo Tramtarie, škoda, Olomouc, divadlo, představení, Jihomoravský kraj, festival, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Tramatarie pomohlo jižní Moravě. Kvůli včerejší bouřce nyní samo sčítá škody  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.