Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Centrum Olomouce v závěru srpna opět rozezní Festival vojenských hudeb. Vystoupí i zpěvák Ondřej Ruml

Historickým centrem Olomouce bude po dvouleté pauze opět znít hudba vojenských kapel a souborů, které se už v pátek a v sobotu sjedou na Festival vojenských hudeb. Loni se tradiční akce vinou opatření proti šíření koronaviru neuskutečnila, na letošní ročník nepřijedou vojenské kapely ze zahraničí.

Přehlídku v pátek 27. srpna zahájí v Olomouci prezentace útvarů a ukázky vojenské techniky. Následovat bude vystoupení vojenského souboru Ondráš, exhibice čestné stráže armády či žesťový kvintet Ústřední hudby Armády ČR. Vrcholem dne bude koncert Vojenské hudby Olomouc se zpěvákem Ondřejem Rumlem.

Na sobotní večer je připraven koncert Ústřední hudby AČR se sólistkami Dashou a Lucií Silkenovou. Část programu festivalu bude znovu hostit také Kroměříž.

"Chybět nebude představení techniky Pozemních sil AČR a vojenské policie nebo ukázky vojenských kynologů," uvedl velitel Posádkového velitelství Praha Radek Šíba.

Návštěvníci Festivalu vojenských hudeb se budou moci zaposlouchat nejen do vojenských pochodů, ale také do tónů lidových písní, popových, muzikálových či jazzových melodií.

"Olomouc jako pevnostní město pojí s armádou bohatá historie, proto je festival zavedenou kulturní akcí, která vojenskou tradici připomíná a navazuje na ni," uvedl náměstkyně primátora Olomouce Markéta Záleská (ODS).

Přehlídka vojenských souborů podle Záleské pomůže nalákat do centra Olomouce další návštěvníky a zapadá do konceptu letního multižánrového festivalu s názvem Pohoda u Trojice.

Festivaly vojenských hudeb mají v Olomouci a Kroměříži dlouholetou tradici, pořádány jsou od roku 1992.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky hudba, armáda, festival, Olomouc, Ondřej Ruml, hudební skupina, Markéta Záleská, Lucie Silkenová, Armáda České republiky, historické jádro města, Vojenská hudba Olomouc, Kroměříž, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Olomouce v závěru srpna opět rozezní Festival vojenských hudeb. Vystoupí i zpěvák Ondřej Ruml  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.