Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Zámek v Čechách pod Kosířem se o víkendu ponoří do vánoční atmosféry. Chystá speciální prohlídky

O tomto víkendu budou moci návštěvníci zámku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku prožít vánoční atmosféru. Na oba dva dny zámek připravil prohlídky speciálně zaměřené na Vánoce a tradiční zvyky. Součástí bude vánoční dílnička pro děti.

"Od 9 hodin budou probíhat prohlídky tematicky vyzdobenými interiéry zámku s výkladem zaměřeným na Vánoce a tradice s nimi spojenými. Vánoce na zámku v Čechách pod Kosířem jsme naplánovali tak, aby bylo možno dodržet všechna v současnosti platná nařízení a zároveň návštěvníci nepřišli o ducha Vánoc," ubezpečil kastelán zámku Martin Váňa.

Přístupná bude filmová expozice Svěrákových a historická kola a po oba dny bude v odpoledních hodinách otevřena také Hanácká ambasáda, kde si zájemci mohou nakoupit výrobky místních řemeslníků.

"Samozřejmostí je vánoční dílnička pro děti. Délka prohlídky zámeckých interiérů bude kolem 30 minut," podotkl Váňa.

Zámek doporučuje rezervovat si vstupenky

V provozu bude zámecká kavárna Kafe v parku, na nádvoří zámku se návštěvníci budou moci potěšit ze stromečku, betlému a zvoničky. V sobotu zde bude i kovář, který předvede ukázky své práce.

Správa zámku doporučuje rezervovat si vstupenky předem na internetových stránkách. Prodej lístků přes rezervační systém je spuštěný ode dneška. "Akce se řídí platnými vládními nařízeními, za jejich dodržování předem děkujeme," vyzval kastelán.

V Čechách pod Kosířem si lidé mohou koupit lavičku v parku. Zájem je velký

V Čechách pod Kosířem na Prostějovsku si lidé mohou koupit lavičku v zámeckém parku. Vedení památky předpokládá, že se jí tak už letos podaří obnovit veškerý mobiliář. Zájem je velký, nyní zbývají poslední kusy. Na každé darované lavičce bude...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Zámek Čechy pod Kosířem

Štítky zámek, Vánoce, prohlídky, Čechy pod Kosířem, Martin Váňa, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek v Čechách pod Kosířem se o víkendu ponoří do vánoční atmosféry. Chystá speciální prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.