Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pořadatelé už plánují letní festivaly. Konat by se měly bez omezení

Pořadatelé festivalů v Olomouckém kraji se již pouští do organizování svých akcí. Po dvou letech nejistoty zapříčiněné pandemií koronaviru by se letos měly festivaly uskutečnit bez omezení.

V červnu se po dvouleté pauze uskuteční rockový festival v Horce nad Moravou na Olomoucku. "Věříme, že desátý ročník našeho festivalu konečně proběhne a že jej žádný virus neodloží. Uvedeme tři české autorské kapely a čtyři tribute a revival kapely světových rockových legend. Vrcholem festivalu bude vystoupení české rock-metalové legendy Citron," oznámili pořadatelé na webových stránkách festivalu.

Stejně jako loni se také odehraje pouliční festival Olomouc (o)žije. Podle pořadatele Štěpána Havrana by se akce měla odehrát 25. června. Loni se v centru Olomouce představila až stovka hudebníků před bary, kavárnami či hospodami a festival přilákal do centra tisíce návštěvníků.

Další akcí, na kterou se mohou návštěvníci těšit je multižánrový festival flamengové hudby Colores Olomouc. Loni měl kvůli koronavirovým opatřením netradiční podobu. Hlavní galavečer se odehrál na Horním náměstí a pro diváky byl zdarma. "Festival plánujeme, letos by se měl uskutečnit počtrnácté, z toho je již šest let v kategorii nejvýznamějších akcí Olomouckého kraje," uvedl ředitel festivalu Viktor Šebesta. Festival by se měl uskutečnit poslední víkend v červenci a galavečer by měl mít opět open-air podobu. Stejně tak by se měl uskutečnit letos i druhý z jeho pořádajících festivalů, multižánrový festival Losiny Fest ve Velkých Losinách.

V sobotu 6. srpna se v amfiteátru ve Velké Bystřici na Olomoucku rozezní rocková hudba. Uskuteční se tam festival Hanácké Woodstock, na kterém vystoupí osm hudebních skupin. "Program dáváme dohromady a máme už potvrzené některé metalové legendy," řekl starosta Velké Bystřice Marek Pazdera. Mezi hlavní hvězdy bude patřit slovenský zpěvák Vašo Patejdl, přijet má i brněnská heavymetalová skupina Titanic. 

Na své si v létě přijdou i příznivci folkové, country a trampské hudby. 25. až 28. srpna se uskuteční Mohelnický dostavník, který předloni navázal na jeden z nejstarších folkových a country festivalů v zemi, Mohelnický dostavník. 

Naopak tradiční olomoucká rocková přehlídka Bounty Rock Cafe Open Air se letos už neuskuteční. "Letos festival nebude, už jsem jej zrušil. Hlavní důvody byly ekonomické," vysvětlil pořadatel Dušan Neumann. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Finger UP

Štítky hudba, festival, Olomoucko, kultura, léto, Olomoucký kraj, hudební skupina, pandemie covidu-19, Olomouc, Mohelnický dostavník, Václav Patejdl, Horka nad Moravou, Velká Bystřice, Titanic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé už plánují letní festivaly. Konat by se měly bez omezení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.