Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

FOTOGALERIE: Bujarý majálesový průvod prošel Olomoucí. Studentům kralují hvězdy Stardance

Za mírného, ale vytrvalého deště se vydal rozpustilý studentský průvod od hlavní univerzitní knihovny na olomoucké Horní náměstí, kde oslavil premiérovou korunovaci královského páru. Desátému ročníku olomouckého majálesu symbolicky vládnou tanečníci Kristýna Coufalová a Jan Tománek.

Slavnostní korunovace olomoucké tanečnice Kristýny Coufalové a tanečníka a porotce televizní soutěže Stardance Jana Tománka se ujali na balkónu radnice nejvyšší představitelé univerzity i města.

Do korunovačního ceremoniálu se zapojila i řada kolemjdoucích, kteří od studentů obdrželi foukačky a pestrobarevné čepičky. Nový vládce studentů si z balkonu pochvaloval, že se cítí jako opravdový král. "Když jsem se ocitl v roce 2007 poprvé v televizi, volal jsem mamince, vidíš to, kam až mě ty nohy donesly. V roce 2010, když jsem hrál benefiční fotbalový zápas před tisíci diváky, jsem volal tatínkovi, vidíš to, kam až mě ty nohy donesly. A dnes odpoledne zavolám mamince a tatínkovi, vidíš to, kam mě ty nohy donesly, jsem králem města Olomouce," řekl v projevu Tománek.

V regionu se v létě chystá řada festivalů napříč žánry. Na své si přijdou rockeři, folkaři i milovníci divadla

Milovníci rockové hudby se v Olomouckém kraji mohou v létě těšit například na festival Rocková Horka nebo Hanácký Woodstock ve Velké Bystřici, na své si přijdou i příznivci folkové, country a trampské hudby Mohelnický FolkFest. V Olomouci se...

S poselstvím májového veselí pak vyrazil průvod i s královským párem v kabrioletu Mercedes Benz z roku 1933 zpět na univerzitní půdu. Poslední právoplatnou královnou majálesu se před pandemií koronaviru v roce 2019 stala zpěvačka a herečka Erika Stárková, která proslula hlavní rolí v seriálu Most. V předchozích letech se do královského pláště oblékli například Marek Eben, David Koller či Jaromír Švejdík.

Jubilejní desátý ročník má za sebou již úterní program, který nabídl projekci filmů či koncerty. Hlavní část akce pokračuje také ve středu odpoledne a večer v divadelním stanu na parkánu Konviktu, nádvoří Zbrojnice či blízkém Biskupském náměstí. Součástí festivalu bude také například taneční workshop královského páru v atriu uměleckého centra UP od 17 hodin.

Pódia na Zbrojnici i na parkánu Konviktu bude až do noci patřit muzikantům všech žánrů, vystřídají se například Michal Horák, zpěvačka Annabelle, kapely Circus Brothers a N.O.H.A., duo Malalata nebo Ventolin & Myslivec DJ set.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Kultura, festival, majáles, Olomouc, Univerzita Palackého, Stardance, StarDance …když hvězdy tančí, Jan Tománek, tanečník, Kristýna Coufalová, korunovace, pandemie covidu-19, Marek Eben, David Koller, Jaromír Švejdík, Erika Stárková, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Bujarý majálesový průvod prošel Olomoucí. Studentům kralují hvězdy Stardance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.