Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Masožravé rostliny na Floře. Výstava Živé pasti představí vzácné unikáty

Na výstavě Živé pasti návštěvníci začátkem června zavítají do světa masožravých rostlin plného vzácných unikátů ve sbírkových sklenících v olomouckých Smetanových sadech. K vidění budou i desítky let staré rostliny, masožravé rostliny s velkými pastmi nebo jedinečná sbírka vodních „masožravek“.

Ve spolupráci se zahradnickým oddělením Výstaviště Flora Olomouc má podobu letošní výstavy na starost pěstitelka a odbornice na masožravé rostliny Markéta Aubrechtová. Na výstavě bude možné si rostliny nejen prohlédnout, ale i koupit a zároveň získat cenné rady pro jejich pěstování od odbornice.

„Při přípravě výstavy Živé pasti 2022 navázalo Výstaviště Flora Olomouc ještě těsnější spolupráci se zkušenou pěstitelkou masožravých rostlin Markétou Aubrechtovou, celá expozice tak dostane nový výraz a impuls. Návštěvníky letošního ročníku proto čeká jiný zážitek než v předcházejících letech,“ uvedla v tiskové zprávě Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

TIP NA VÝLET: Malý Rabštýn nabízí nádherné výhledy i pozoruhodný dvojitý most

Dnes se vydáme na výlet na Malý Rabštýn u Domašova nad Bystřicí. Na trase jsou nádherné výhledy do přírody, vidět zde můžeme pozoruhodný dvojitý most nebo zajímavý břidlicový lom. Cesta je nádherná, ale místy náročnější, takže není vhodná...

Výstava bude od čtvrtku 2. června otevřená každý den od 9 do 18 hodin. V expozici lidé najdou mimo jiné vzrostlé až dvacetileté exempláře rodu špirlic, jejichž výška přesahuje jeden metr. Další součástí výstavy bude sbírka masožravých rosnatek, která obsahuje nejmenší – trpasličí rosnatky, i jednu z největších rosnatek – rosnatku královskou.

„Pro letošní ročník výstavy se podařilo získat také velmi cennou vodní masožravou rostlinu aldrovandku měchýřkatou. K vidění budou i vzácné pralesní rosnatky z Austrálie, masožravé liány láčkovky s velkými pastmi a další vzácné rostliny,“ uvedl Pavel Souček, vedoucí oddělení sbírkových skleníků na výstavišti. „Bude to skutečně velká a zajímavá podívaná,“ doplnil.

Základní vstupné na výstavu, která se koná od 2. do 12. června, je 100 korun. K dispozici budou i cenově zvýhodněné rodinné vstupenky, vstupenky pro děti nebo seniory a studenty. Dětští návštěvníci do 6 let mají vstup zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky Flora, Olomouc, výstava, Živé pasti, masožravé rostliny, Smetanovy sady, rostliny, rosnatka, Flora Olomouc, skleník, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masožravé rostliny na Floře. Výstava Živé pasti představí vzácné unikáty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.