Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

FOTOGALERIE: Jan Saudek se ženou Pavlínou vystavují na Plumlově. Tentokrát jde víc o erotiku a sex

Podruhé v krátké době má na Prostějovsku výstavu Jan Saudek. Po veleúspěšné loňské výstavě v prostějovském muzeu se ve středu otevře expozice na zámku v Plumlově. Tentokrát jsou jeho charakteristické snímky více zaměřeny na erotiku a sex. Vůbec poprvé zde Saudek vystavuje se svou ženou Pavlínou.

"Loňská výstava v Prostějově byla nejnavštěvovanější od roku 1989. Naskytla se možnost tento rok udělat výstavu také na Plumlovském zámku. Jsme šťastní, že jsme se nám to podařilo dva roky po sobě," raduje se kurátor výstavy Jindřich Skácel.

Unikátní je, že vůbec poprvé budou vystavovat Jan Saudek a jeho žena Pavlína společně. "Tentokrát jsme udělali menší kolekci děl. Budou tady vesměs fotky, které minulý rok v Prostějově nebyly, z devadesáti procent jsou to jiné věci. Fotky jsou možná trošku víc erotické a také s nádechem do sexu," popsal kurátor.

Olomoucké Vlastivědné muzeum nabídne průřez tvorbou Jana Saudka

Průřez celoživotní tvorbou sedmaosmdesátiletého Jana Saudka od pondělí nabídne Vlastivědné muzeum v Olomouci. Výstava představí ateliérové fotografie, které jsou pro Saudkovo dílo stěžejní, ale i méně známou tvorbu z raných let, kdy se fotograf...

Výstava začne ve středu a potrvá přes celé prázdniny až do začátku září. Jan Saudek s manželkou Pavlínou přijedou na plumlovský zámek v sobotu 23. července.

Všechny vystavené exponáty jsou na prodej, fotografie doplní i dva obrazy. "Výstavu budeme postupně obměňovat, máme portfolio asi dvanácti až patnácti dalších fotek, když si někdo něco koupí. Bude to taková měnící se výstava," usmívá se kurátor.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík

Štítky Jan Saudek, Pavlína Saudková, výstava, zámek, Plumlov, sex, erotika, okres Prostějov, Jindřich Skácel, muzeum, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Jan Saudek se ženou Pavlínou vystavují na Plumlově. Tentokrát jde víc o erotiku a sex  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.