Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

FOTOGALERIE: Zámek Plumlov přivítal Jana Saudka se ženou. Mají tam výstavu lechtivých fotek

Vyhlášený fotograf Jan Saudek se svou ženou Pavlínou přijeli na zámek na Plumlov na Prostějovsku, kde mají společnou výstavu lechtivých fotek. Po veleúspěšné loňské výstavě v prostějovském muzeu je expozice na zámku více zaměřena na erotiku a sex.

FOTOGALERIE: Jan Saudek se ženou Pavlínou na Plumlově

Neděle, 24. července 2022, 09:47

Jan Saudek se ženou na výstavě v Plumlově na zámku
Jan Saudek se ženou na výstavě v Plumlově na zámku

Manželé Saudkovi přijeli na Plumlov v sobotu odpoledne a po krátkém úvodním zahájení před zámkem se přesunuli přímo na výstavu, kde trpělivě podepisovali a fotili vše, co jejich věrní fanoušci a návštěvníci chtěli.

"Jan je velký profesionál, má 87 let a je neskutečně vitální. Byla to poslední návštěva mistra na Prostějovsku," popsal kurátor výstavy Jindřich Skácel.

Olomoucké Vlastivědné muzeum nabídne průřez tvorbou Jana Saudka

Průřez celoživotní tvorbou sedmaosmdesátiletého Jana Saudka od pondělí nabídne Vlastivědné muzeum v Olomouci. Výstava představí ateliérové fotografie, které jsou pro Saudkovo dílo stěžejní, ale i méně známou tvorbu z raných let, kdy se fotograf...

Unikátní je plumlovská výstava tím, že vůbec poprvé zde vystavují Jan Saudek a jeho žena Pavlína společně. "Tentokrát jsme udělali menší kolekci děl. Budou tady vesměs fotky, které minulý rok v Prostějově nebyly, z devadesáti procent jsou to jiné věci. Fotky jsou možná trošku víc erotické a také s nádechem do sexu," řekl kurátor.

Výstava potrvá přes celé prázdniny až do začátku září. Všechny vystavené exponáty jsou na prodej, fotografie doplní i dva obrazy. "Výstavu budeme postupně obměňovat, máme portfolio asi dvanácti až patnácti dalších fotek, když si někdo něco koupí. Bude to taková měnící se výstava," usmívá se kurátor.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jindřich Skácel, Michal Šverdík

Štítky Saudek, výstava, erotika, sex, manželka, Pavlína, zámek, Plumlov, Jan Saudek, zámek Plumlov, okres Prostějov, muzeum, Jindřich Skácel, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Zámek Plumlov přivítal Jana Saudka se ženou. Mají tam výstavu lechtivých fotek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.