Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Aneta Langerová i populární kabaret. Olomoucký parkán bude patřit hudbě a divadlu

Již po sedmé pořádá Divadlo Tramtarie srpnový open-air festival Olomoucké „nejen“ shakespearovské léto. Oživí parkán Konviktu a vedle divadelní nabídky se návštěvníci mohou těšit na známé hudební hosty.

Celkem třináct představení a tři pohádky pro děti zahraje Divadlo Tramtarie na letní scéně poblíž starých hradeb. Samotný festival začíná v úterý a zahájí jej Kabaret nahatý Shakespeare, se kterým Tramtarie sklízí úspěchy přes pět let.

Letošní ročník slibuje ale i známé hudebníky. Hlavním hostem má být Aneta Langerová, která se na parkánu rozezní spolu se smyčcovým triem. Další hudební zážitek nabídne Jaroslav Svěcený a komorní orchestr Virtuosi Pragenses.

Koncert Michala Davida v Prostějově za půl milionu? Peníze raději dejte dětem na sport, zlobí se opozice

Minimálně půl milionu korun zaplatí prostějovská radnice za koncert Michala Davida, který ve městě vystoupí v září těsně před komunálními volbami. Podle prostějovské opozice je to v době krize vyhazování, protože peníze budou chybět například...

Většinu festivalu však zaplní inscenace z repertoáru Divadla Tramtarie. „Poprvé se na parkánu Konviktu představí novinky letošní divadelní sezóny: komedie o hledání lásky v prostředí internetových seznamovacích aplikací Láska sex a internety nebo úplně jiná absurdní komedie Dealeři, pod kterou je podepsaný uznávaný režisér Petr Šindl,“ nastínila program Vlasta Pechová z produkce festivalu. Tramtarie nejvíce láká na Tři mušketýry, kteří měli premiéru teprve v červnu.

Organizátoři slibují zábavu i pro nejmenší. „Kromě oblíbených pohádek O pračlovíčkovi, O popleteném kouzelníkovi nebo Terezka a kouzelné autíčko je pro děti připraven také další zábavný program. Mohou se těšit na žonglérský workshop, malování na obličej, naučí se umění balancovat a nebude chybět ani oblíbená možnost vyfotit se s pohádkovým hrdinou,“ navázala Pechová.

Olomoucké nejen shakespearovské léto se koná na parkánu Konviktu, Uměleckého centra Univerzity Palackého, Univerzitní ulici č. 3 v Olomouci od 2. do 18. srpna.  Lístky jsou k dispozici online na www.shakespearovskeleto.cz nebo je lze koupit v Informačním centru města Olomouce v podloubí radnice. Vstupenky na jednotlivá představení budou v prodeji také na místě před začátkem programu.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Divadla Tramtárie

Štítky Shakespearovské léto, Olomouc, Univerzita Palackého, Divadlo Tramtarie, divadlo, festival, Aneta Langerová, William Shakespeare, Jaroslav Svěcený, hudba, představení, Univerzita Palackého v Olomouci, Tři mušketýři, Konvikt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Langerová i populární kabaret. Olomoucký parkán bude patřit hudbě a divadlu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.