Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Večer s klasikou ve Vile Primavesi. Ve čtrvtek odstartovala série koncertů vážné hudby

Moravské divadlo Olomouc představilo novinku pro milovníky vážné hudby. Jsou to akce s názvem Večer s klasikou ve Vile Primavesi. Sérii koncertů zahájil 3. listopadu společný koncert operních pěvců a smyčcového kvartetu.

Ve čtvrtek na prvním koncertě vystoupil smyčcový kvartet. V něm se představil koncertní mistr houslista Petr Kupka, houslistka ve skupině prvních houslí Barbora Vašků, první sólo violistka Iva Dočkalová a koncertní mistr violoncellista Lukáš Pelikán. Spolu s nimi diváci viděli sopranistku Elenu Prášilovou Gazdíkovou a tenoristu Jakuba Rouska.

„Možnosti hrát v tomto krásném elegantním prostoru Vily Primavesi si velice vážíme a tímto bych rád poděkoval majitelce vily paní Honzíkové za vstřícnost a ochotu. Věřím, že díky spojení tohoto genia loci s nádhernou hudbou si diváci odnesou nevšední zážitek,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Olomoucké Divadlo Tramtarie zahajuje novou sezonu premiérou Horory z manželských ložnic

Olomoucké Divadlo Tramtarie dnes otevře novou sezonu premiérou s názvem Horory z manželských ložnic. Humornou inscenaci, která nahlíží do života čtyř manželských párů, režíruje Hana Marvanová, jejím autorem je umělecký šéf divadla Vladislav Kracík.

„Orchestr je velké těleso, snadno se může stát, že za krásnou hudbou nejsou tváře umělců a umělkyň vidět. Naším cílem je představit hráče a hráčky orchestru jako skvělé muzikanty a muzikantky, kteří mají široký repertoár,“ vysvětlila záměr koncertů dramaturgyně souboru opery a operety Vilma Bořkovec. Návštěvníci se mohou během večerů těšit na klasické skladby světových i českých autorů od baroka po modernu, filmové písně, nejslavnější operní árie, ale také současnou hudbu žijících skladatelů a skladatelek. „Snažíme se vždy připravit dynamický a různorodý program pro všechny nástrojové skupiny,“ dodala Bořkovec.

Další plánovaný koncert se ve vile uskuteční 30. listopadu od 17 hodin. Vystoupí na něm houslistka Barbora Vašků a harfistka Anastázie Tomečková, které zahrají slavné operní árie a skladby či populární filmové písně. V další části večera pak hobojistka Barbora Šteflová, klarinetista Jan Charfreitag a fagotista Pavel Horák představí hudbu současných skladatelů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Olomouc Tourism

Štítky hudba, vážná hudba, klasická hudba, Moravské divadlo, koncerty, Vila Primavesi, koncert, Moravské divadlo Olomouc, Pavel Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večer s klasikou ve Vile Primavesi. Ve čtrvtek odstartovala série koncertů vážné hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.