Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Moravské divadlo Olomouc chystá ve Smetanových sadech letní festival

Moravské divadlo Olomouc chystá svůj letní divadelní festival, uskuteční se v červnu ve Smetanových sadech. Při třináctidenní přehlídce nabídne návštěvníkům pod širým nebem oblíbené hry, muzikály, ale i program pro děti. Letní scéna bude umístěna u oranžerie. Novinkou bude divadelní kvíz a vystoupení buskerů.

Program festivalu

čt 15. 6. - 19:30 - Balet gala
so 17. 6. - 10:00 - Miniopery
ne 18. 6. - 19:30 - Splašené nůžky
po 19. 6. - 19:30 - Mamzelle Nitouche/ derniéra
út 20. 6. - 19:30 - Dokonalá svatba
čt 22. 6. - 19:30 - Divadelní kvíz
pá 23. 6. - 19:30 - Stand up Děláme to ve třech
so 24. 6. - 10:00 - Miniopery
so 24. 6. - 19:30 - Jméno/ derniéra
ne 25. 6. - 19:30 - Splašené nůžky
po 26. 6. - 19:30 - Sluha dvou pánů
út 27. 6. - 19:30 - Sluha dvou pánů
st 28. 6. - 19:30 - Noc na Karlštejně

Dvoutýdenní program zahájí ve čtvrtek 15. června Balet gala. Představí se zde sólisté a sbor baletu Moravského divadla společně se studenty Taneční konzervatoře Brno. „Vybraní studenti, kteří tančí v našich baletech Bajadéra, Giselle, Louskáček a Ivan Hrozný, se tentokrát představí v sólových rolích baletu Carmen na hudbu Rodiona Ščedrina, který bude tvořit první část večera,“ uvedl šéf baletu Jan Fousek. Doplnil, že ve druhé části vystoupí domácí sólisté a baletní sbor v ukázkách z klasického a současného repertoáru.

Pod širým nebem si budou moci vychutnat diváci i úspěšné inscenace olomouckého divadla. Organizátoři na program dvakrát zařadili například oblíbené komedie Splašené nůžky a Sluhu dvou pánů. Při festivalu se uskuteční i dvě derniéry. „Diváci se budou moci netradičně rozloučit s operetou Mamzelle Nitouche a činoherní komedií Jméno. Poslední uvedení pod širým nebem je určitě milým zpestřením nejen pro diváka, ale i pro samotné účinkující,“ doplnil ředitel Moravského divadla David Gerneš.

V Olomouci začal mezinárodní festival AFO, divákům nabídne dokumentární snímky z celého světa

V Olomouci začal mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Návštěvníci mohou vybírat ze tří stovek programových položek od filmových projekcí přes přednášky, workshopy, koncerty, výstavy či natáčení živých podcastů....

Program doplní také komedie britského dramatika Robina Hawdona Dokonalá svatba, divadelní kvíz o ceny a zakončí jej muzikál souboru opery a operety Noc na Karlštejně. Chybět nebude ani stand-up show Děláme to ve třech ve složení Jan Ťoupalík, Roman Vencl a Karel Pomahač. „Přichystáme si několik zcela nových stand-upů, které budou mít svou premiéru právě na naší open air scéně. Chybět nebude ani tradiční scénka všech tří protagonistů a samozřejmostí je i předělávka zahraničního hudebního hitu,“ přiblížil šéf činohry Vencl.

Při doprovodném programu vystoupí na festivalu i pouliční umělci. „Pro letošek chystáme vystoupení místních buskerů, kteří před vybranými představeními diváky naladí na pohodovou notu v chillout zóně,“ uvedla za divadlo Petra Slezáčková z Ateliéru Moravského divadla Olomouc. Ten pro přehlídku chystá pro děti také výtvarné a dramatické dílny a představení Miniopery - hudební pohádky autorů Uhlíře a Svěráka, v nichž účinkují dospělí spolu s dětmi, uvede divadlo 17. a 24. června.

Festival bude probíhat od 15. do 28. června. Vstupenky za zvýhodněnou cenu je možné do 30. dubna koupit na pokladně, nebo na stránkách divadla.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Tereza Hrubá

Štítky Kultura, divadlo, festival, letní festival, Moravské divadlo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravské divadlo Olomouc chystá ve Smetanových sadech letní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.