Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Od Švýcárny ke hvězdám. Poprocková kapela Andromeda složila píseň na oslavu Pradědu

Moravská poprocková kapela Andromeda s kořeny na Šumpersku složila píseň, ve které se vyznává ze své lásky k Jeseníkům a k nejvyšší hoře na Moravě a ve Slezsku Pradědu. Klip opěvuje kouzlo a krásy hor, celý nápad vznikl na túře z Červenohorského sedla na Švýcárnu a dál na Praděd.

VIDEO: Olomoucká kapela Nylon Jail vydala nový videoklip. Silný příběh je o člověku na rozscestí

Olomoucká kapela Nylon Jail před pár dny vydala singl Man Like You a nyní k němu zveřejnila videoklip. Hlavní roli má Ferdinand Polakovič, známá olomoucká postava. Představuje muže, jehož život je na hraně a který se vyrovnává se svojí minulostí...

Kapela Andromeda vznikla před třemi lety, vydala již několik singlů, snaží se co nejvíce koncertovat a s písněmi Dokonalý pár, Polární manželství a vánočním songem Andělé se probouzejí se jí podařilo dostat dokonce do Českého rozhlasu. "Důvodem, proč kapela vznikla, bylo sdílení radosti s druhými lidmi. Na chvíli se chceme společně oprostit od problémů našeho světa. A tím největším důvodem je to, že všichni pocházíme z muzikantských rodin, kde hudbu vnímáme od malička, milujeme ji a nedokážeme bez ní žít," vysvětluje člen kapely Karel Kocůrek.

Píseň Praděd vznikala po jedné krásné turistické vycházce. "S kamarádem z gymnázia jsme se jednou jen tak spontáně domluvili že si zajdeme na Praděd. Tou cestou od Červenohorského sedla směrem na Švýcárnu po červené jsem si začal uvědomovat, že bych tuto krásnou zkušenost a přírodu chtěl sdílet i s ostatními a pokusit se to přenést alespoň písní. A když už jsem se na vrcholu zadíval na Praděd, tak mi v hlavě svitlo, že si Praděd zaslouží mít svou vlastní píseň," popisuje Kocůrek.

Praděd si vybral také z toho důvodu, že je to srdce Jesenických hor. "Pocházím z podhůří, máme to do hor kousek a náš táta nás každý víkend brával na hory na túru. Všechny hřebeny a vrcholy, co jsme procházeli, jsou pohádkové a krásné a to ze vzpomínek prostě nejde vymazat. A proto je to píseň od srdce," svěřuje se zpěvák a kytarista, který pochází z Rapotína u Šumperka.

Kapelu kromě toho tvoří bubeník z Blanska a kytarista z Přerova. Skupina však vznikla v Olomouci, kde Kocůrek studoval na pedagogické fakultě nejprve jako dvoučlenná, později se třemi členy.

V nejbližší době Andromeda plánujeme vydat ještě velký videoklip k písničce Praděd a do konce roku chystá hudební album. Letos v červnu ji čeká koncert například v Hraběšicích blízko Šumperka na festivalu Hraběšický havran, o dalších koncertech jedná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Andromeda

Štítky Praděd, píseň, klip, Andromeda, kapela, skupina, Švýcárna, hudební skupina, Šumperk, hvězda, slavnost, okres Šumperk, Červenohorské sedlo, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Od Švýcárny ke hvězdám. Poprocková Andromeda složila píseň na oslavu Pradědu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.