Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomouc i letos ožije Majálesem. Zahrají Poláková, Pam Rabbit i Michal Horák

Program letošního Majálesu proběhne od pondělí do středy na Zbrojnici, náměstí Republiky, jezuitském konviktu a v areálu letního kina. Návštěvníky čekají besedy, soutěže i koncerty. Králem letošního ročníku se stane doktorand olomoucké univerzity a písničkář Michal Horák.

„Ke květnu neodmyslitelně patří majáles – bujará oslava studentství, která už má na univerzitní půdě tradici přes půl století a na UP byla v novodobé podobě obnovena v roce 2010. Letos jsme se rozhodli spojit síly s městem a zároveň připomenout i významné výročí spojené se vstupem Česka do Evropské unie,“ uvedla v tiskové zprávě prorektorka pro komunikaci a studijní záležitosti olomoucké univerzity Andrea Hanáčková. Zítra třeba mohou zájemci navštívit besedu v univerzitním informačním centru UPoint na téma blížících se evropských voleb.

V pondělí proběhnou majálesové akce převážně v Uměleckém centru univerzity – Konviktu. Návštěvníci se mohou těšit na workshopy, výstavu, slam poetry nebo besedu s písničkářem Michalem Horákem. Divadelní sál bude hostit cestovatelské přednášky a v šapité na parkánech dojde k vyhlášení literární soutěže i k afterparty s cimbálovkou a DJem.

Studentka rozluštila tajemství obrazu. Vlastivědné muzeum o něm připravilo výstavu

Studentka oboru restaurování a konzervace uměleckých děl z Pardubické univerzity dokázala odhalit autora i skutečnou identitu dívky na obraze. Její práce tak pomohla odhalit další část historie rodiny vídeňského malíře Josefa Kesslera, který se...

Hlavní hudební program pak proběhne v úterý na nádvoří univerzitní knihovny Zbrojnice. Na pódiu vystoupí držitelky ceny Anděl Barbora Poláková nebo Pam Rabbit. „Chybět nebude hastro a handmade zóna, světelná a akrobatická show, výstavy či swap knihovna. Na úterní hlavní program se poprvé bude vybírat vstupné 100 korun. Ostatní majálesový program zůstává ale jako vždy zdarma,“ vysvětlil koordinátor akce a vedoucí marketingu univerzity Ondřej Martínek. Hudební program na Zbrojnici doplní DJ duo Malalata nebo Michal Horák, který bude právě v úterý korunován králem letošního ročníku.

Na Biskupském náměstí a náměstí Republiky se také představí na sedmdesát stánků studentských spolků nebo neziskových organizací. V rámci soutěže budou moci návštěvníci během odpoledne vyhrát hodnotné ceny. Ve středu se potom hudební program přesune do areálu letního kina. Vystoupí kapely Hele nebo Brixtn a dojde i na workshopy nebo silent disco.

Vstupenky na úterní hlavní program mohou zájemci předem koupit v univerzitním obchodě UPoint na Horním náměstí. Kompletní program letošního ročníku je na webových stránkách majálesu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Univerzita Palackého Olomouc

Štítky Majáles, Univerzita Palackého, program, Michal Horák, koncerty, besedy, Konvikt, letní kino, Zbrojnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc i letos ožije Majálesem. Zahrají Poláková, Pam Rabbit i Michal Horák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.