Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hranická kapela November 2nd zítra v Olomouci představí album, které dostalo Cenu Anděl

Úspěšná kapela November 2nd představí zítra v Olomouci své nové album, které letos zvítězilo v královské kategorii prestižních Cen Anděl - Album roku. Skupina kolem charismatické zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové má kořeny v Hranicích na Přerovsku.

Na Bouzově se natáčí letošní vánoční pohádka. Tři princezny budou na Štědrý den zachraňovat království

Komedii, napětí i příběh lásky slibuje nová vánoční pohádka České televize s názvem Tři princezny. Příběh v těchto dnech natáčejí filmaři na hradě Bouzov na Olomoucku, diváci ho uvidí letos na Štědrý den. Princezny se budou ucházet o jediného...

"Jestliže dosavadní hudební materiál původně hranické kapely zněl jako vkusný mix rocku a písničkářství, nový repertoár podle hudebních novinářů kapelu posouvá k rockovějšímu, bluesově agresivnímu zvuku s vlivy soulu a elektroniky. Přesně tato kombinace zazní také v Olomouci," láká David Němeček z managementu kapely.

Podle zpěvačky, kytaristky a skladatelky Alexandry Langošová kapela na nové nahrávce zúročila své dosavadní zkušenosti. "Myslím, že naše hudba tak dosáhla zatím nejautentičtějšího vyznění," řekla Langošová. Necelá polovina alba vznikala pomalu během pěti letech, druhá polovina byla naopak hotová za několik týdnů. "S producentem Borisem Carloffem jsme vytvořili ve studiu perfektně fungující tým. Přiměl nás, abychom neskládali a nenatáčeli jako dosud, a více s námi experimentoval," vysvětlila Langošová, kterou v kapele doplňují kytarista Roman Helcl, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Roman Vícha.  

Novou nahrávku kapela představí ve čtvrtek 30. května v Jazz Tibet Clubu v Olomouci od 20 hodin. Vstupenky jsou k dostání na webu, v síti GoOut, SMS Ticket nebo v Informačním centru na Horním náměstí v podloubí radnice v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto November 2nd

Štítky koncert, ocenění, Album roku, úspěch, kapela, hudební skupina, Olomouc, Anděl, November 2nd, David Němeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranická kapela November 2nd zítra v Olomouci představí album, které dostalo Cenu Anděl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.