Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

KULTURA V OLOMOUCI: Horkýže slaví 25 let nebo celotýdenní festival o lidských právech

I na poslední březnový víkend a pracovní týden pro vás máme výběr nezajímavějších událostí v Olomouci a jejím okolí v oblasti kultury. Na výběr jsou zajímavá divadelní představení, koncert slovenské punk rockové skupiny Horkýže Slíže nebo největší festival na světě svého druhu o lidských právech.

Sobota 25.3.

Expediční kamera 2017 na hradě Šternberk = 16:00 (Hrad Šternberk)

Letos se koná již 8.ročník vydařeného filmového celorepublikového festivalu, který opět nabídne nespočet cestovatelských zážitků a nádherné přírody. Program, který je rozdělen do dvou bloků, ukáže například neuvěřitelnou přírodu Aljašky, indický Zanskar nebo krásné horské prostředí v Gruzii.

Neděle 26.3.

Velká zebra aneb Jak že se to jmenujete? = 19:00 (Reduta)

Komedie, ve které hraje velkou roli pojišťovací podvod, se drží na divadelních prknech už dvanáct let. Už takovou dobu ukazují herci Ondřej Vetchý, Jaroslav Dulava, Petr Čtvrtníček a herečky Nela Boudová nebo Kateřina Hrachovcová, jak se zbavit jedné či více manželek přes velkou pojistku.

Pondělí 27.3.

Jeden svět – Festival dokumentárních filmů o lidských právech = (Divadlo hudby, Kino Metropol)

Celý týden bude v Olomouci probíhat unikátní festival dokumentů, které jsou zaměřené na lidská práva. Hanácká metropole je jedním ze 33 měst v České republice, kam festival zavítá nebo už zavítal. Projekt, který vytvořila a pořádá organizace Člověk v tísni, se stal největším svého druhu na světě. Součástí každého promítaného filmu budou i debaty s režiséry a režisérkami jednotlivých snímků. Kompletní program naleznete zde

Úterý 28.3.

The Guest - Jarní bizár = 20:30 (Blues Bar Garch)

Projekt Jarní bizár představuje zajímavé a ne tolik známé filmy, které můžete vidět každé úterý v baru Blues Bar Garch. Tentokrát se jedná o velmi zvláštní thriller, u kterého budete mít celou dobu pocit, že je něco špatně. 

Středa 29.3.

Horkýže Slíže 25 let = 19:30 (U-Klub)

Je téměř neuvěřitelné, že tato slovenská punk rocková skupina funguje už čtvrt století. Od roku 1992, kdy kapela z Nitry začala hrát, si na československé scéně vybudovala velké jméno skladbami jako je například Silný refrén nebo Malá Žužu. Olomoucký U-Klub je jedním z 25 míst, kde Horkýže na jaře koncertují. V roce 2017 navíc skupina vydává nové, již patnácté album.

Čtvrtek 30.3.

Jméno = 19:00 (Moravské divadlo Olomouc)

Velmi úspěšná francouzská komedie měla premiéru v Paříži roku 2010 a od té doby se dostala do šestnácti zemí světa. Hra autorů Matthieu Delaporteho a Alexandre de la Patellièreho vypráví o večeři pěti velmi inteligentních a v životě úspěšných přátel, která se ovšem v jednu chvíli výrazně zvrtne.

Pátek 31.3.

Hledám děvče na boogie woogie = 19:00 (Moravské divadlo Olomouc)

Operetu, která trvá 135 minut a je ve stylu hudebních komedií 30. let 20. století, uvedl již v roce 1946 Václav Špilar, ale nyní se hraje v českých divadlech s textem Antonína Procházky. Děj se odehrává v hotelu U Veselého kamzíka, kterému se přezdívá „český Hilton“. Podle názvu hotelu byla v době prvního uvedení pojmenována celá hra.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.hrad-sternberk.cz, www.divadlopalace.cz, www.jedensvet.cz, facebook události The Guest - Jarní bizár, facebook Horkýže Slíže, www.moravskedivadlo.cz

Štítky festival, lidská práva, Olomouc, Horkýže Slíže, kultura, Hrad Šternberk, koncert, divadelní představení, Moravské divadlo Olomouc, Ondřej Vetchý, Petr Čtvrtníček, Nela Boudová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURA V OLOMOUCI: Horkýže slaví 25 let nebo celotýdenní festival o lidských právech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.