Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Slunce, chaty, fotografie. Leden ve znamení vědy a kultury

Už na začátku roku dostanou příznivci vědy i kultury šanci navštívit hned několik zajímavých akcí. V lednu je čeká například beseda o Slunci v prostějovské hvězdárně, nová výstava o historii turistiky v Jeseníkách a ukázka originálních fotografií v Šumperku.

Slunce naše jasné

„Prostějovská hvězdárna nabídne přednášku o sluneční koróně, která začíná v osmnáct hodin ve čtvrtek 25. ledna,“ zve na výlet k nejbližší hvězdě naší soustavy Karel Janeček z oddělení kultury krajského úřadu.

Není hora bez chaty

Jesenická Vodní tvrz láká na zajímavou výstavu o historii turistiky v nejvyšších moravských horách. Od 16. ledna do 25. března se lidé budou moci seznámit s tím, jak na horách vznikaly ubytovny, turistické značení, kolik zde působilo turistických spolků a poznají i minulost horské služby.

Fotka jako zrcadlo doby

Galerie mladých v Šumperku představí unikátní fotografie Josefa Pavlíčka. Tato výstava poodhalí průřez jeho celoživotní tvorbou, která v současnosti není veřejnosti příliš známá. Vystavené fotografie jsou různého žánru. Od portrétů, situačních snímků, dětských motivů, fotografií z výstavby města, záběry s humorným podtextem a také snímky z přírody zachycující i kouzlo zimního období.  Snímky budou k vidění od 4. ledna do 25. února.

 

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky kultura, výstava, Šumperk, Slunce, turismus, Jeseníky, hvězdárna, Karel Janeček, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slunce, chaty, fotografie. Leden ve znamení vědy a kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.