Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Letňáku budou slavit konec školního roku hudbou, přijede Pekař nebo O5 a Radeček

PR článek

Kulturní areál Letního kina Olomouc startuje začátek léta hudebním festivalem. Prázdniny se nezadržitelně blíží a proto se v pátek 8.6.2018 bude na Letňáku slavit. Amfiteátrem tu bude znít festival Oslava konce školního roku. Startuje se ve 13 hod a vystoupí Pekař, O5 a Radeček, Vasilův Rubáš a John Wolfhooker. Celým dnem provází Nasty se svojí show.

Letní festival osloví především studenty středních a vysokých škol. Akce je ale pro všechny, co se radují, že období prázdnin klepe na dveře. Jedná se o nultý ročník festivalu pro všechny věkové kategorie z Olomouce a okolí. Letní kino chce založit tradice této akce. Každý rok se budou zvát noví zajímaví umělci z oblasti hudby, stand up a divadla. Každý rok den oslav a zábavy s koncem školy.

Oslava konce školního roku, to je jeden den, pět účinkujících a moře zážitků. V průběhu odpoledne a večera vystoupí kapely Vasilův Rubáš, O5 a Radeček, John Wolfhooker, Pekař a celým dnem bude provázet Nasty se svojí show. Den zpestří také tvořivé workshopy, půjčovna stánku Zaparkuj se zásobou dek pro pohodu v trávě a další venkovní zábavou. Trochu adrenalinu pak vnese workshop vrhání sekyr a slackline. Žízeň utiší Klid v ruchu s vlastními limonádami, pivo Chomout a místní gril se postará o klid v břuchu.

Festival Oslava konce školního roku proběhne v areálu Letního kina Olomouc v Pekární ulici v pátek 8.6.2018 od 13 hodin.

Určitě doporučujeme sledovat FB události, kam průběžně přibývají podrobnosti k akci a účinkujícím.

Vstupenky jsou už nyní k dostání v předprodeji  v síti Ticketlive https://www.ticketlive.cz/cs

V areálu to žije po celý rok. Přes léto pravidelné filmové projekce pod hvězdnou oblohou uprostřed města, koncerty pod korunami stromů, výstavy Letní galerie a tematické festivaly. Také workshopy, přednášky a setkání. Posedět s kytarou u ohýnku a opéct si špekáčky? I to v Letňáku jde. A jestli to chcete mít bez práce, místní gril se postará o Váš klid v břuchu svou bohatou denní nabídkou. Každý čtvrtek navíc makrely a každou středu udírna, což neznamená dobroty jen pro masožrouty. O vegetariány je tu taky postaráno.

Do Letního kina přijedou kvalitní interpreti.  Například kutnohorský hudebník přezdívaný Pekař, se svou kapelou uspěl roku 2016 s písničkami Bůh, Tančím a Za tebou, které předznamenaly jeho debutové album s názvem Pekař a zajistily mu titul Objev roku v anketě Český slavík Mattoni. Pekař spolupracuje také s kapelou Rybičky 48, s níž natočil mj. skladbu Chtěl jsem tím říct a odstartoval koncertní šňůru Kamarádi Tour.

To O5 a Radeček už jsou olomouckému publiku známí, rádi se do Olomouce vracejí. Do povědomí širší veřejnosti vstoupila úspěšnými hity Vloupám se nebo Praha, ale také díky unikátnímu Turné na střechách. Hrají už dvacet let ve stejné sestavě, a kromě jiného je zdobí extrémní koncertní aktivita. Každý rok odehrají ke stovce koncertů. „Radečci“ dlouhodobě pomáhají ohroženým dětem, úzce spolupracují s SOS dětskými vesničkami a vroce 1997 založili členové kapely časopis Zámeček pro opuštěné děti v dětských domovech, který vydávají dodnes.

Štítky Letní kino Olomouc, hudba, kultura, konec školního roku, školní rok, festival, letní kino, Olomouc, hudební skupina, hudební festival, Český slavík, Rybičky 48, Mattoni, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Letňáku budou slavit konec školního roku hudbou, přijede Pekař nebo O5 a Radeček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.