Počasí dnes27 °C, zítra31 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Radim Sršeň opouští post v krajské radě. Stal se náměstkem ministra

Krajský radní a starosta Dolních Studének na Šumpersku Radim Sršeň odchází do Prahy, kde začal pracovat jako náměstek ministra pro místní rozvoj. Kvůli zákonné úpravě musí opustit své posty na kraji. V zastupitelstvu ho nahradí starosta Troubek Radek Brázda. Kdo Sršně vystřídá v krajské radě, zatím jasné není.

"Po pečlivém zvážení a na základě dvou setkání s ministrem Ivanem Bartošem jsem kývl na nabídku stát se jeho náměstkem na ministerstvu pro místní rozvoj. V pátek jsem oficiálně nastoupil a od včerejška jedeme na plný plyn," oznámil Radim Sršeň (STAN).

Funkce v krajském zastupitelstvu a krajské radě se vzdá na nejbližším jednání zastupitelstva. "Neuvolněným starostou zůstanu dál, tam podle zákona střet není a od počátku to dělám při zaměstnání," dodal Sršeň. 

Projekt na chytré měření těhotenské cukrovky na Jesenicku je unikátní v celé Evropě

Pilotní projekt telemedicíny pro odlehlé oblasti Jesenicka, který nedávno podpořil Olomoucký kraj, je unikátní v rámci celé Evropy. Jde o měření těhotenské cukrovky, kdy nastávající maminky nebudou muset jezdit na specializovaná pracoviště...

Evropské fondy, národní dotace, smart 

Sršeň je velkým znalcem EU a je zástupcem České republiky v Evropském výboru regionů. Například projekt telemedicíny pro odlehlé oblasti Jesenicka, který rozjel Olomoucký kraj, je unikátní v rámci celé Evropy. Jde o měření těhotenské cukrovky, kdy nastávající maminky nebudou muset jezdit na specializovaná pracoviště například do Olomouce, ale hladiny cukru si změří samy a výsledky dostanou odborníci.

Na ministerstvu bude mít Sršeň na starosti evropské fondy, předsednictví v EU, národní dotace, venkov, přeshraniční spolupráci, smart oblast a vztahy s obcemi, městy, kraji a územními partnery. "Jedná se o oblasti, kterými se dlouhodobě zabývám na krajské, národní i evropské úrovni," podotkl Sršeň, který se bude snažit Olomouckému kraji pomáhat s přípravou evropských projektů.

V krajském zastupitelstvu Sršně vystřídá starosta Troubek na Přerovsku Radek Brázda (STAN). "Jako první náhradník jsem samozřejmě připraven v krajském zastupitelstvu pracovat," potvrdil Brázda. Kdo Sršně vystřídá v krajské radě, zatím jasné není.

Podepsáno! Olomoucký kraj má novou trojkoalici v čele s hejtmanem Suchánkem

V pondělí odpoledne vyvrcholila jednání o podobě nového vedení Olomouckého kraje. Olomoucký kraj povede trojkoalice stran Piráti a STAN, Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj a ODS.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Radim Sršeň

Štítky Sršeň, náměstek ministra, radní kraje, rezignace, Olomoucký kraj, Radim Sršeň, krajská rada, Radek Brázda, Troubky, Praha, okres Šumperk, zastupitelstvo kraje, Starostové a nezávislí, Evropská unie, Ivan Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radim Sršeň opouští post v krajské radě. Stal se náměstkem ministra  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.