Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

VOLBY 2022: Parazitující neziskové organizace odstřihnu od zdrojů, říká lídr Sdružení pro republiku

Před zářijovými komunálními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry všech politických stran a hnutí, které kandidují v Olomouci. Všichni lídři dostali stejné otázky.

Komunální volby se konají v pátek a v sobotu 23. a 24. září. Na Olomoucku v tomto termínu zároveň proběhne i první kolo senátních voleb.

Lídrem kandidátky SDRUŽENÍ PRO REPUBLIKU - REPUBLIKÁNSKÁ STRANA ČECH, MORAVY A SLEZSKA je Pavel Mužný

Co je podle vás největším současným problémem Olomouce a jak ho budete řešit?
Problémů je jistě více. Jedním z nich je hustota dopravy a nedostatek parkovacích míst. Jako jednu z možností řešení bych navázal kontakt se srovnatelnými městy, kde se s tímto problémem již úspěšně vypořádali, a čerpal bych z jejich zkušeností. Jako příklad uvádím rakouská města Linec, Graz.

Městu Olomouc v posledních sedmi letech s výjimkou jednoho roku neustále klesá počet obyvatel. Co s tím uděláte?
Na základě odborné analýzy zjistím důvody této situace: pokles porodnosti, odchod z důvodu zaměstnání, bytová otázka aj. Na základě těchto podkladů a v rámci možností a kompetence potom navrhnu relevantní opatření.

ANKETA: Kdo by se měl stát dalším primátorem? Olomouc by poprvé mohla mít i primátorku

Současný primátor Olomouce Miroslav Žbánek z ANO v komunálních volbách obhajuje svou pozici. O místo bojují také jeho náměstkyně a náměstek nebo vysokoškolská pedagožka. Kdo by se měl stát dalším primátorem krajské metropole?

Pokud se dostanete do vedení města, budete prosazovat nějaké zásadní změny ve struktuře výdajů a dotací?
V prvé řadě provedu podrobnou analýzu finančních toků. Prověřím smysluplnost a přínos organizací, které jsou financovány nebo dotovány z obecních peněz, zda jsou přínosem pro blaho občanů. Na tomto základě finanční toky upravím. Parazitující takzvané neziskové organizace od zdrojů nekompromisně odstřihnu.

Jak budete řešit zeleň ve městě, jak chcete do města dostat více stromů?
Více stromů do města (přednostně na Horní náměstí) dostanu tím způsobem, že pověřím příslušnou zahradnickou firmu, aby je zasadila. Samozřejmě na základě návrhu zahradního architekta.

VOLBY 2022: Musíme nastartovat družstevní výstavbu na městských pozemcích, říká lídr Přísahy

Před zářijovými komunálními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry všech politických stran a hnutí, které kandidují v Olomouci. Všichni lídři dostali stejné otázky.

Zajistíte ve městě více parkovacích míst?
Ano zajistím, vybudováním nadzemních garáží na místech, která nebudou rušit historický ráz našeho města.

Budete prosazovat, aby se městských veřejných zakázek nemohly účastnit firmy napojené na Putina?
Tato otázka mi připadá nesmyslná, tak ponechávám bez odpovědi.

Víte už, s kým určitě nepůjdete do koalice?
Jistě ne se stranami současné vládní koalice.

Kdo je Pavel Mužný
Narodil jsem se v roce 1952 v Olomouci. Jsem svobodný, mám jednoho syna. Vystudoval jsem na Vysoké škole Báňské v Ostravě, obor Systémové inženýrství – informatiku. Studium jsem ukončil v roce 1977. Z cizích jazyků ovládám Němčinu, Angličtinu, Španělštinu a Ruštinu. Pracoval jsem na rektorátu UP Olomouc. V roce 1984 jsem odešel do Rakouska. Žil jsem ve Vídni a zde pracoval v oblasti bankovnictví a také několik let na Agentuře pro atomovou energii při OSN ve Vídní. Do roku 1990 jsem byl činný v lidsko-právních organizacích. Po návratu do ČR v roce 2005 pokračuji ve své profesi jako informatik v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví. Zájmy: divadlo, hudba, historie, lyže, plavání, jachting.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Pavla Mužného

Štítky volby, komunální, lídři, názory, anketa, Olomouc, Pavel Mužný, SDRUŽENÍ PRO REPUBLIKU - REPUBLIKÁNSKÁ STRANA ČECH, MORAVY A SLEZSKA, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, Česko, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Vladimir Vladimirovič P

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Parazitující neziskové organizace odstřihnu od zdrojů, říká lídr Sdružení pro republiku  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.