Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Co přejete obyvatelům Olomouce v příštím roce?

V dalším díle Politické koridy, posledním v tomto roce, předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Co přejete Olomouci a obyvatelům města do příštího roku?

Odpovědi zastupitelů nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle času doručení do redakce.

Andrea Hanáčková (STAN a Zelení)

První myšlenka míří k míru. Nastane-li co nejdřív mír na Ukrajině, uleví se nejen tisícům ukrajinských maminek, dětí a studujících, kteří v Olomouci žijí, ale nám všem. 

Olomouci lze dále popřát zdraví ve všech smyslech toho slova. Fyzické zdraví pro všechny lidi, nikdo už nechceme zažít omezení pandemickou situací. Otužilé zdraví, které se bude hodit pro krušné okamžiky energetické krize a chladnější byty, domy, třídy i kanceláře. Finanční zdraví, které co nejefektivněji umožní Olomouci splácet obří dluh a zároveň investovat. Zdravé narovnání situace v družstevních bytech - přejme nájemníkům, aby v roce 2023 už bydleli ve svém. Komunitní zdraví, které povzbudí jednoho každého z nás k péči o své okolí a celé město. Zdraví pro sociální služby, vzdělávání, kulturu a sport v rovnováze se všemi ostatními akcenty městské samosprávy. Tyto složky městské péče jsou většinově nevýdělečné a podporují princip solidarity formou dotačních titulů. A zdraví pro městskou krajinu, vodu, vzduch a půdu. Pokud vládnoucí koalice naplní své předvolební sliby, měla by se v následujících letech Olomouc zásadně zazelenat, měly by všude vyrůst komunitní zahrady, nové aleje, zazelenat se fasády, rozkvést centrum města. Budeme to pozorně sledovat a přát městu a jeho občanům a občankám jen to nejlepší.

POLITICKÁ KORIDA: Východní tangenta je veřejným zájmem celého města. Musíme najít řešení

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Východní tangenta Olomouce prošla procesem EIA. Co by město mělo nebo může udělat, aby stavbu urychlilo, co má...

Aleš Prstek (ProOlomouc a Piráti)

Přeji Olomouci i jeho obyvatelům upřímnost v komunikaci a schopnost bavit se mezi sebou. Naslouchat si navzájem v rodině, v zaměstnání i ve veřejném prostoru. Učme se respektovat názory druhých. Dávejme najevo svůj nesouhlas slušně a věcně. Nebojme se říkat, co se nám nelíbí. My zastupitelé ProOlomouc a Pirátů se tím řídíme a budeme řídit nejen v roce 2023.

Miroslav Žbánek (ANO)

Obyvatelům Olomouce i všem dalším bych chtěl do roku 2023 popřát tradiční pozitivní věci; zejména zdraví, pohodu a také dobrou náladu. Chci jim ale popřát také pocit stability a jistoty. Totéž samozřejmě přeju i našemu městu. Vím, že jsme v náročné situaci, a i když na radnici v Olomouci celoevropské problémy nevyřešíme, mohu lidem slíbit, že v rámci našich možností pro ně uděláme maximum. Jsme připraveni pomoct lidem v tíživé situaci, poradit a podpořit. Přeji tedy všem Olomoučanům i Olomouci samotné dobrý a úspěšný nový rok 2023, plný pohody a klidu, bez stresů a bez obav, s úsměvem a optimismem.

Otakar Štěpán Bačák (spOLečně)

Všem občanům města přejeme, aby nikdy nebyli sami. Aby vždy měli kolem sebe někoho, o koho se mohou opřít nebo komu mohou poskytnout oporu, s kým jim bude dobře a veselo, s kým si budou moci vzájemně předávat zkušenosti a poskytovat vše, co může člověk od člověka dobrého očekávat. To vše v klidu a míru.

POLITICKÁ KORIDA: Budeme podporovat úsporný chod magistrátu a jeho případné zeštíhlení

V prvním díle Politické koridy v tomto volebním období předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Máte v plánu prosazovat zeštíhlení magistrátu a propouštění úředníků, aby Olomouc v době...

Martin Jirotka (SPD a Trikolora)

Klub SPD a Trikolory přeje obyvatelům Olomouce, aby se jim v našem městě nejenom v příštím, ale i dalších letech dobře žilo. Aby zvolení zástupci více naslouchali občanům a projekty řešili dle jejich potřeb. Aby zvítězil zdravý rozum, a ještě proběhlo referendum k SEFO a současný návrh nezničil krásné historické centrum města. Aby vedení Olmy neblokovalo zahájení projektu východní tangenty nejasnými požadavky. Aby parkovací politika města byla výhodná jak pro občany, tak pro podnikatele. Aby byla perla Moravy dále tím zářícím městem. Přejeme všem krásné, klidné a pohodové Vánoce a úspěšný, šťastný a bezpečný nový rok!

Markéta Záleská (SPOLU)

Milí Olomoučané. dovolte, abych vám i jménem svých kolegů popřála klidné a požehnané vánoční svátky a co nejvíc radosti a šťastných chvílí s těmi, které máte rádi. Ať se vám to v příštím roce namixuje co nejlépe. Základní ingredience: pevné zdraví, otevřená mysl, respekt a odhodlání, k tomu přihoďte hrst vstřícnosti, vrchovatou lžíci přejícnosti, dochuťte humorem, vše důkladně promíchejte a podávejte po velkorysých porcích. Dobrý rok 2023 vám i naší krásné Olomouci!

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky politická korida, Vánoce, Nový rok, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Co přejete obyvatelům Olomouce v příštím roce?  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.