Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedna z nejdéle žijících žen našeho kraje Květoslava Grmelová oslavila 105 let

V roce 1913 přiznalo Norsko volební právo ženám, vznikl prostějovský hokej, skončila první balkánská válka a Dalajláma vyhlásil nezávislost Tibetu. Ve stejném roce se také narodila Květoslava Grmelová, nejstarší obyvatelka domova pro seniory v Soběsukách a jedna z nejdéle žijících žen v Olomouckém kraji.

Květoslava Grmelová se narodila do rodiny krejčího a porodní báby. Měla čtyři sourozence. Po škole zůstala doma a šila společně s otcem. Když pak byla v Drahanech otevřena pobočka OP Prostějov, pracovala tam. Od mládí se věnovala ochotnickému divadlu a zpívala v kostele. Navíc ráda sportovala, chodila do Sokola i lyžovala.

„Žádný recept na dlouhověkost nemám. Celý život jsem si ale vařila čaje z bylinek, tak možná tím by to mohlo být. Taky jsem se nikdy nebála práce a důležité je i pozitivní myšlení,“ prozradila Květoslava Grmelová během oslavy svých sto pátých narozenins.

Tisková zpráva

Štítky oslava, narozeniny, dlouhověkost, Květoslava Grmelová, Norsko, Tibet, Olomoucký kraj, Soběsuky, Oděvní podnik, a.s., Drahany, Sokola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna z nejdéle žijících žen našeho kraje Květoslava Grmelová oslavila 105 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.