Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Podívejte se, kde všude proběhne rozsvícení vánočního stromu. Čekají vás koncerty i strom splněných přání

Dnes a v neděli se rozsvítí vánoční stromy v Jeseníku, Litovli, Šternberku a Uničově. Akce budou nabité bohatým kulturním programem.

Litovel

V pátek 30. listopadu se rozsvítí litovelský vánoční strom. Programu se můžete zúčastnit od 15:00. Akce proběhne na náměstí Přemysla Otakara. Program tradičně vyplní svým vystoupením děti z místních mateřských a základních škol a nakonec zazpívá pěvecký sbor Senzakord. Chybět nebude Ježíškova pošta, Ježíškovy dílničky DDM Litovel, pouštění skořápkových lodiček, výstupy na radniční věž a občerstvení. Zároveň přibude na náměstí i Strom splněných přání a můžete se zúčastnit i vánoční prohlídky radniční věže.

Uničov

Uničov nabízí bohatý kulturní program malým i velkým návštěvníkům. V pátek 30. listopadu se na Masarykově náměstí rozsvítí vánoční strom. Vystoupí zde děti ze Školy popového zpěvu Olomouc. Akci doprovodí i charitativní vánoční jarmark a vánoční koncert orchestru Václava Hybše. Program začíná v 17:00.

Jeseník

V neděli 2. prosince se na Masarykově náměstí v Jeseníku rozsvítí vánoční strom. Akce se můžete zúčastnit od 17:00 a samotné rozsvícení stromu proběhne o hodinu později. Těšit se můžete na koledy, básně s vánoční tématikou v podání Otakara Ševčíka a vystoupení dětí ze ZŠ v České Vsi. Poté předvede dramatický kroužek z EduArtu krátkou adventní divadelní scénku s písničkou. Po celou dobu trvání programu budou na náměstí stánky s občerstvením, které nabídnou teplé nápoje i něco k zakousnutí. Zajímavostí je, že podél radnice stojí čtrnáct menších smrčků, které postupně zdobí děti z mateřinek a prvního stupně základních škol na Jesenicku. Jeden ze stromů je určený pro veřejnost a lidé si na něj mohou pověsit vánoční ozdoby nebo přání. V neděli ve stejný čas proběhne v místním evangelickém kostele adventní benefiční koncert. Vystoupí zde pěvecký sbor Radost z Bělé pod Pradědem se sbormistryní Hanou Zápecovou. Taktovky se ujme Vlasta Ťulpíková, jako hosté vystoupí Adéla Veselá a Tomáš Zápeca. Výtěžek z koncertů, které budou probíhat i následující neděle, poputuje na pomoc nestátní neziskové organizaci Boétheia. Ta poskytuje sociální služby lidem bez domova a ohroženým sociálním vyloučením.

Šternberk

2. prosince se rozsvítí vánoční strom ve Šternberku. Na Hlavním náměstí bude program zahájen v 16 hodin, kde bude i zpěvák známý ze soutěže Superstar Martin Šafařík. Následovat bude vystoupení žáků ze Základní školy náměstí Svobody a Pěveckého sboru Šternberk. Samotné rozsvícení stromu proběhne o hodinu později. Smrk, který bude zdobit Hlavní náměstí po celé Vánoce, je ze Světlova. Sváteční večer uzavře vystoupení kapely Lake Malawi. Podívejte se na program zde.

 

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Vánoce, strom, rozsvícení, kultura, koncert, vánoční stromek, Litovel, Šternberk, Jeseník, Uničov, pěvecký sbor, základní škola, Ježíšek, Václav Hybš, Otakar Ševčík

Podívejte se, kde všude proběhne rozsvícení vánočního stromu. Čekají vás koncerty i strom splněných přání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.